EEM Groepenkasten

Alle Drenten te vinden via nieuwe website

AlleDrenten.nl website Drenthe

Drenthe – Vorige week zaterdag, tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis, is de website AlleDrenten.nl gelanceerd door cultuurgedeputeerde Henk van de Boer.

Op deze website zijn meer dan 5 miljoen Drenten te vinden, onder andere in de Burgerlijke Stand en het bevolkingsregister. Al deze documenten zijn de afgelopen gedigitaliseerd en ondergebracht op deze nieuwe website.

AlleDrenten.nl geeft informatie over inwoners van Drenthe vanaf de 1600 tot ongeveer 1938. Hierbij is informatie te vinden over gegevens uit hun geboorte-, huwelijks- en overlijdensakte, hun beroep, hun godsdienst, waar ze vandaag kwamen en waar ze hebben gewoond. Ook kun je zoeken naar notariële akten of speuren in de scans van de Schultegerechten.

AlleDrenten.nl bevat meer dan 322.000 bladen van gedigitaliseerde bevolkingsregisters. Daarbij is tevens informatie uit de registers opgenomen, zodat je gemakkelijk kan zoeken op persoonsnaam.

In totaal is er ruim 3 jaar aan gewerkt, waarbij de werkzaamheden onder auspiciën van het Drents Archief uitgevoerd.Back To Top