EEM Groepenkasten

Alleen actie van politie bij spoedeisende zaken

politiebureau klazienaveenRegio – Vandaag komen agenten en andere politiemedewerkers alleen in actie bij spoedeisende meldingen. De oorzaak hiervan is een actie die de politie in geheel Nederland voert voor een betere cao. De spoedeisende gevallen worden aangeduid met ‘prioriteit 1’ en ‘prioriteit 2’. De actie ‘géén spoed, géén politie’ wordt elke week met een dag verlengd en loopt zeven weken door, zolang een nieuw bod van minister van justitie Van der Steur uitblijft.

Vier jaar

Iedere daaropvolgende week wordt de actie met steeds één dag verlengd, zodat de politie-eenheden in de zevende week zeven dagen achtereen actievoeren. ‘De actie kan op elk moment worden beëindigd als minister Van der Steur met een acceptabel cao-bod komt dat voldoende aanleiding biedt voor de bonden om de onderhandelingen te hervatten’, zo valt te lezen op de Facebook-pagina politieacties. ‘Volgens de kabinetsplannen krijgen de politiemedewerkers vanaf 1 september 2015 een structurele loonsverhoging van 1,25 procent en vanaf 1 januari 2016 een loonsverhoging van 1,60 procent. Dit betekent dat na vier jaar zonder loonsverhoging de nullijn nog eens acht maanden wordt doorgetrokken.’

Geen akkoord

De politiebonden weigeren genoegen te nemen met de loonruimte-overeenkomst die premier Rutte op 10 juli jl. bekendmaakte voor alle ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van € 500. Op 16 juli heeft minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur de bonden laten weten dat dit wat hem betreft ook het ultieme werkgeversaanbod voor een nieuwe politie-cao is. Daar kunnen de politiebonden niet mee akkoord gaan.

Voetbalwedstrijden

De bonden roepen de politiemedewerkers ook op om van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus de begeleiding van voetbalwedstrijden (met uitzondering van die in Rotterdam) stil te leggen, vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top