EEM Groepenkasten

Alweer tiende editie van Nationale Pannenkoekdag

pannenkoekdagKlazienaveen – Op vrijdag 18 maart is het alweer de tiende editie van Nationale Pannenkoekdag. Een jubileum dus! Record na record werd gebroken in het afgelopen decennium. Het begon in 2007 met 60 basisscholen. Dit jaar gaan ruim 850 scholen aan de slag.

Jong bakt voor oud, dus 50.000 enthousiaste kinderen bakken zo’n 140.000 pannenkoeken op scholen en in oudereninstellingen en 60.000 ouderen smullen en genieten daarvan. Dát is en blijft het beproefde recept van Nationale Pannenkoekdag.

10 Jaar

Pannenkoeken bak je voor elkaar. Daar draait het om op Nationale Pannenkoekdag, al 10 jaar lang. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk feest. Dit jaar zijn op de kop af 878 scholen van de partij. Dat zijn er 143 meer dan vorig jaar. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters, juffen en ouderen is Nationale Pannenkoekdag in 10 jaar tijd een echt Nederlandse traditie geworden.

400 Miljoen pannenkoeken

Uit het landelijk onderzoek, dat Nationale Pannenkoekdag deed vanwege het 10-jarig jubileum, blijkt dat Nederland stapel is op zelfgebakken pannenkoeken. Zo’n 85% zet gemiddeld eens in de 6 weken de koekenpan op het vuur, gewoon omdat men zin heeft in pannenkoeken. Jaarlijks bakt Nederland zo’n 400 miljoen pannenkoeken. Dat zijn 4.400 stapels zo hoog als de Euromast. Vrouwen blijken de beste pannenkoekenbakkers. Met stip op 1 staat de spek-stroop pannenkoek, maar ook klassiekers met kaas of poedersuiker zijn populair. In ruim 30% van de gevallen gaan alle zelfgebakken pannenkoeken schoon op. En – kan het Hollandser? – left-overs worden bijna altijd bewaard en later alsnog koud of warm verorberd.

Deelnemerslijst regio

De deelnemende scholen in Klazienaveen De Viersprong, De Spil en De Planeet, in Emmen zijn De Diedeldoorn, De Barg, Kristalla en De Brink, in Emmer-Compascuum De Hoeksteen, in Barger-Compascuum de Sint Theresiaschool, in Nieuw-Dordrecht de Dordse Til, in Schoonebeek De Iemenhof en in Zwartemeer ’t Swarte Meer. (deelnemerslijst onder voorbehoud)

Drenthe

In totaal van de 60 Drentse deelnemende scholen bakken er ongeveer 2.500 leerlingen voor 3.700 ouderen ruim 8.500 pannenkoeken. Dat is een stapel van 17 meter.

Sponsors

Nationale Pannenkoekdag wordt mede mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoek dag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoek maal voor ouderen.

(Bron: www.pannenkoekdag.nl/)Back To Top