EEM Groepenkasten

Veel animo voor herinrichting Oude Marktplein Klazienaveen

Herinrichting Oude Marktplein De Snikke KlazienaveenKlazienaveen  – Er is veel belangstelling voor de herinrichting van het Oude Marktplein in Klazienaveen en de nieuwbouw die daar plaats zal gaan vinden. Afgelopen donderdag 8 februari werden de plannen daarvoor onthuld.

De officiële onthulling van de totale herinrichting inclusief de bouw van 8 huizen op het voormalige terrein van De Snikke vond donderdag 8 februari 2018 vanaf 16.30 uur plaats in het Esdal College in Klazienaveen. Vele belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Ook voor de nieuwe woningen op het voormalige Snikke-terrein was veel belangstelling. Op alle 8 huizen is al een optie genomen en er is inmiddels een wachtlijst.

Lees ook: Raad positief over bouw woningen aan Oude Markt Klazienaveen

Herinrichting Oude Marktplein De Snikke Klazienaveen

8 Nieuwe woningen

De woningen worden gerealiseerd door GT Investments BV, een projectontwikkelingsbedrijf van Thieme Groote en Bennie Tenfelde, beide uit Klazienaveen. Zodra de verplichte procedures zijn afgerond zal begonnen worden met de bouw. Dat zal naar verwachting mei dit jaar zijn. “Wij verwachten dat rond de bouwvak de verdiepingsvloeren van alle 8 woningen er zullen liggen. Als het goed is kan de eerste woning rond Kerst dit jaar worden opgeleverd.”, aldus Thieme Groote. “Zodra alle huizen zijn opgeleverd zal de gemeente Emmen aan de slag gaan met de herinrichting van het Oude Marktplein.”

Samen aan de Markt

De woningen zullen verrijzen op het terrein waar eerder sociaal-cultureel centrum De Snikke stond. Het in 1973 gebouwde pand tegenover Astra Service Bioscopen en het politiebureau werd in 2016 gesloopt. Het nieuwbouwproject heet ‘Samen aan de Markt’. De woningen zijn bedoeld voor 50-plussers. Ze kosten tussen de 270.000 en 328.000 euro, hebben een slaap- en badkamer beneden en 2 slaapkamers op de 1e verdieping.

Herinrichting Oude Marktplein De Snikke Klazienaveen

Twee ontwerpen

Hoe de totale herinrichting vorm wordt gegeven ligt nog niet vast. Tijdens de inloopbijeenkomst werden een tweetal ontwerpen getoond. Eentje waarbij het Oude Marktplein op zijn huidige plaats blijft liggen (het linker ontwerp) en eentje waarbij het Oude Marktplein ‘opschuift’ en de straat wordt verlegd naar de nieuwe woningen (het rechter ontwerp). Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers hun voorkeur aangeven. Een overgrote meerderheid lijkt echter een voorkeur te hebben voor rechter ontwerp. Dat ontwerp heeft ook de voorkeur van de plaatselijke Dorpsraad, de EOP.

Herinrichting Oude Marktplein De Snikke Klazienaveen

bouwkundig ontwerp en adviesbureau berrie walda zwartemeer oude markt klazienaveen

(Onderste afbeelding: Bouwkundig Ontwerp en Adviesburo Walda Zwartemeer)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top