EEM Groepenkasten

Ap Huizinga heeft het mooiste aquarium van Aquariumvereniging Minor

aquarium vissen siervissen pixabayKlazienaveen/Emmen – Ap Huizinga heeft de mooist ingerichte aquarium van aquariumvereniging Minor uit Klazienaveen. Dat heeft keurmeester Jacko Meliesie van de NBAT (Nederlandse Bond Aqua Terra) bepaald.

Mooiste aquarium

Het is niet de eerste keer dat Emmenaar Ap Huizing de mooiste aquarium van Minor heeft. In zijn 45-jarige lidmaatschap heeft hij de titel ‘Mooiste bak van het jaar’ al 15 keer in de wacht weten te slepen.

De aquaria van Huizinga door de jaren heen zijn vaak ware kunstwerken. Volgens keurmeester Meliesie is zijn aquarium ‘een topbak’. Huizinga, vicevoorzitter van de aquariumvereniging, bleef daarmee Eric Kemper uit Odoorn en Marinus de Jonge uit Klazienaveen nipt voor. Huizinga en Bijleveld mogen Minor in maart vertegenwoordigen in de Huiskeuring van het District Noord Nederland van de NBAT.

Jeugdkampioen

De 13-jarige Klazienaveense Zoë Robben werd kampioen bij de jeugd. Nico Bijleveld uit Aalden werd eerste in de categorie ‘Gezelschapsaquaria’, ook wel een plantenbak genoemd.

Leden

In de gloriedagen in 1970 telde de aquariumvereniging 120 leden. Tegenwoordig zijn dat er nog maar slechts 35. Huizinga zou graag zien dat er weer meer mensen met een aquarium, terrarium of vijver lid zouden worden van de vereniging. Vooral beginners kunnen er heel veel voordeel van hebben, aldus Huizinga. De huidige leden hebben heel veel kennis en ervaring, die ze graag delen met andere (nieuwe) leden.

Aquariumvereniging Minor

AV Minor is gevestigd aan de Kreeft 28 in Klazienaveen. Elke donderdagavond en zaterdagmiddag is er inloop voor iedereen. Iedereen is van harte welkom om van de wereld onder water te komen genieten. AV Minor zorgt voor een warm ontvangst en delen graag hun kennis en ervaring.

AV Minor
Kreeft 28, Klazienaveen
Telefoon: 06-53816070 (Marinus de Jonge)
Website: www.aquarium-minor.nl
Facebook: Aquariumvereniging Minor Klazienaveen

(Bron: Zuidoosthoeker)Back To Top