EEM Groepenkasten

“As we de piep’n van de Purit weer zien benn’n we weer tuus”

Purit Norit Cabot Klazienaveen - 01Klazienaveen – De schoolvakanties zijn bijna begonnen. Hier in het Noorden moeten de meeste kinderen nog 1 weekje naar school en dan hebben zij ook vakantie.

Elk jaar gaan zo’n 10 miljoen Nederlanders op vakantie. Frankrijk blijft met 1,7 miljoen vakantiegangers het populairst onder de vakantiegangers. De meeste vakantiegangers gaan met de auto op vakantie.

Ook Klazienaveners kiezen massaal voor een vakantie met de auto. Met de A37 naast de deur ben je in no time op de plek van je bestemming. Sommigen gaan een week, 2 weken, 3 weken of misschien nog wel langer. Alhoewel op vakantie gaan natuurlijk altijd heel prettig is, vinden velen het ook altijd weer fijn als ze weer naar huis kunnen.

Piep’n van de Purit

Vooral voor de oudere Klazienaveners is het weerzien met de Purit (nu Cabot) altijd het teken dat ze weer bijna thuis zijn. Als ze van hun vakantieadres weer richting Klazienaveen rijden en aan de horizon gloren weer de hoge schoorsteenpijpen van de Purit, dan denken ze maar één ding:

“As we de piep’n van de Purit weer zien benn’n we weer tuus”.Back To Top