EEM Groepenkasten

Astra Service Bioscopen in een nieuw jasje

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 01Klazienaveen – Astra Service Bioscopen wordt in een nieuw jasje gestoken. Zaal 1 is inmiddels helemaal vernieuwd en aangepast.

Wat direct opvalt als je nu zaal 1 binnenkomt is de chique uitstraling. De stoelen waren eerst rood, ook heel mooi, maar nu zijn ze antraciet, hetgeen heel mooi afsteekt tegen de rode muren. Ook zijn de rijen met stoelen nu allemaal op dezelfde afstand van elkaar gezet. De afstand van de stoelen naar de rij ervoor was voorheen van 105 tot 118 cm, nu staat alles op 125 cm. Dat betekent dus nog meer beenruimte, nog meer comfort.

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

Nog hoger comfort

“Vroeger moest iedereen gaan staan als iemand naar de wc wou, nu hoeft dat dus niet meer. Er is nu voldoende ruimte om er langs te kunnen zonder dat iemand moet gaan staan.”, aldus Frans Einhaus (36), eigenaar van Astra Service Bioscopen. “Dat betekent echter wel, dat we aan capaciteit ietsje ingeboet hebben: er waren 168 stoelen, nu nog ‘maar’ 140 stoelen in zaal 1. Het betekent echter wel dat het comfort nog meer is verhoogd en daar doen we het voor.”

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

Alles zelf gedaan

“We hebben de hele verbouwing zelf gedaan, samen met vrienden en familie. Dat was een hele klus. Op woensdag 23 september zijn we begonnen met de linker rij. Alles eruit, inclusief de vloerbedekking. Toen eerst nieuwe vloerbedekking erin, het frame en de tafels weer terug gezet en toen de stoelen er weer in. Daarna op 30 september het middelste stuk en vervolgens op 7 oktober het rechter stuk. Elk stuk is telkens in 1 dag gedaan. We zijn geen dag dicht geweest, maar wel een tot ’s nachts 3 uur doorgegaan om het allemaal voor elkaar te krijgen.”, aldus een trotse Frans.

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

“Daarna hebben we de bar onder handen genomen. Daar moet nog wel een kleinigheidje aan gebeuren, maar dat kan tussendoor. Boven de bar moet ook nog het een en ander gebeuren. Ik wil daar frames gaan plaatsen met daarin oude filmposters.”, vervolgt Frans. “We hebben al heel erg veel positieve reacties gekregen van bezoekers. Al die reacties, dat geeft je weer energie en een heel goed gevoel. Dat is met geen pen te beschrijven. De melding op facebook over de verbouwing van zaal 1 was binnen een dag al 42.000 keer gelezen. Dan hebben we toch blijkbaar iets goeds gedaan!”

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

Straks zaal 2 nog

De nu 36-jarige Frans heeft de middelbare hotelschool in Groningen gedaan en is toen direct aan het werk gegaan in de bioscoop bij zijn oom Abel Abeln, de vorige eigenaar van de bioscoop. Op 1 februari 2007 heeft hij toen Astra overgenomen van zijn oom, een droom die hij als klein kind al had.

“We hebben nu een nieuwe website, nieuwe toiletten, nieuwe zaal 1. Zaal 2 komt nog. Die is met een paar jaar aan de beurt en die gaan we op dezelfde manier doen als zaal 1. Astra Service Bioscopen is bijna het hele jaar geopend. Alleen op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten, verder altijd open, ook met de feestdagen. Dus ook die verbouwing moet er ‘even tussen door’.”, besluit Frans met een glimlach.

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

Adres

Astra Service Bioscopen
Jhr. M.W.C. de Jongestraat 15
7891KN Klazienaveen
Telefoon: 0591 – 31 27 98
Website: www.astrabioscopen.nl
Facebook: www.facebook.com/Astra-Service-Bioscopen-192487670814629

Astra Service Bioscopen Klazienaveen 2015 - 02

Astra Service Bioscopen Klazienaveen logo

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top