EEM Groepenkasten

Avierkoerier tekent snelportretten tijdens Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

AvierKoerierKlazienaveen – AvierKoerier is een interactief snelteken collectief. Zij tekenen portretten in verschillende stijlen van iedereen die langskomt tijdens de expositie van Klazienaveense Kids in de Noorderbreedte op woensdag 22 juni van 14.00 tot 19.00 uur. Kom dus langs en laat ook van jou een leuk snelportret maken!

Avierkoerier

De AvierKoerier is een interactief snelteken collectief. Omdat de AvierKoerier over een grote database kunstenaars beschikt zijn de mogelijkheden eindeloos.
Iedere kunstenaar heeft zijn eigen specialisme: Abstract expressionistisch, (semi-)realistisch, comic, etcetera, etcetera.

Tijdens de expositie van de Klazienaveense Kids, ‘Bij Ons Thuis’, kan iedereen een portret laken maken. Voor de kinderen is er gelegenheid om ook zelf een leuk portret te tekenen.

Kijk voor meer informatie over Avierkoerier op www.avierkoerier.nl of op www.facebook.com/avierkoerier.

AvierKoerier

‘Bij ons thuis’

De afgelopen weken hebben de kinderen van 6 verschillende basisscholen zich verdiept in het erfgoed van Klazienaveen. In het kader van Artistiek Klazienaveen is dit project opgezet, samen met het Verhalenfestival, GuerillaPoëzie en de artistieke markt.

Lees ook: Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

De erfgoedvrijwilligers van Historisch Klazienaveen en van Stichting Erfgoed Netwerk bespraken verschillende thema’s rondom het hoofdthema ‘Bij ons thuis’. In groep 1 en 2 ging het over het vinden van de weg en de herkenningspunten van Klazienaveen. In groep 3 en 4 hebben de leerlingen zich verdiept in het speelgoed van vroeger. In groep 5 en 6 kwam de Drentse taal voorbij, waarvan de kinderen Kletskoppen hebben gemaakt. Dat zijn kop en schotel met Drentse woorden en een portretje van opa en oma. Groep 7 en 8 leerde aan de hand van het verhaal van Tjakko zelf een verhaal schrijven.

Alle kunstwerken zijn op woensdag 22 juni van 14.00 – 19.00 uur te zien in De Noorderbreedte aan de Meteoor 3.

Vragen of informatie

Voor vragen en informatie kun je mailen naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of bellen naar 06 – 51 16 84 31!

Iedereen is van harte welkom

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie van kunst en erfgoed door kids en is bij deze uitgenodigd! Jij komt toch ook?!

Alle kinderen, ouders en grootouders, belangstellenden en nieuwsgierigen zijn welkom bij dit bijzondere project!

AvierKoerierBack To Top