EEM Groepenkasten

Badmintonverenigingen in de regio gaan samenwerken

badminton badmintonverenigingen klazienaveenRegio – De badmintonverenigingen uit Klazienaveen, Erica, Coevorden en Emmen gaan samenwerken om de sport in Zuidoost-Drenthe in leven te houden.

Frank Veenstra (48), voorzitter van de Emmer badmintonvereniging De Racketeers sprak tegenover de Zuidoosthoeker zijn zorgen uit over het afnemende aantal leden. Het aantal leden bij alle badmintonverenigingen in Noord-Nederland loopt terug. Volgens hem is het moeilijk om de oudere jeugd nog te interesseren voor teamsport. Bij de jongste jeugd, kinderen tussen de 7 en 12 jaar, komen er juist meer nieuwe leden. Vanaf 12 jaar laat de jeugd het volgens hem echter afweten.

Leden behouden

Veenstra is van mening dat de jeugd iets geboden moet worden als je ze wilt behouden. Naast De Racketeers zijn ook BC Forehand uit Klazienaveen, BC Erica en BC Bannink-Mach uit Coevorden bereid om samen te werken. Tot nu toe had elke badmintonvereniging zijn eigen jeugdtoernooi met vaak te weinig animo binnen de club. Door de samenwerking worden er nu 4 toernooien per jaar gehouden op 4 verschillende locaties. Hierdoor is er meer deelname en bovendien leert de jeugd elkaar op deze manier ook beter kennen. Hierdoor zal er een band ontstaan en zal ook het enthousiasme blijven.

Badminton in de benen houden

De bedoeling van deze samenwerking is om badminton in deze regio in de benen te houden, niet om elkaars leden af te snoepen of om te fuseren. De clubs blijven onafhankelijk, terwijl het badmintonnen interessant blijft omdat er meer en andere tegenstanders zijn.

Op dit moment ligt de focus op de jeugd, in de toekomst is een dergelijke samenwerking ook voor de recreanten mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld door één keer per jaar een groot toernooi te organiseren om het seizoen af te sluiten. Eventueel met een feestavond erbij.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)Back To Top