EEM Groepenkasten

Bargerveen opnieuw gedeeltelijk afgesloten

Bargerveen afsluitingen Fase 3Bargerveen – Begin september wordt gestart met het ophogen van het gedeelte van het Bargerveen tussen de Noordersloot en de Laardijk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot het voorjaar van 2018 gaan duren. Tot die tijd zal het Meerstalblok West voor fietsers en wandelaars volledig zijn afgesloten.

In verband met die werkzaamheden wordt de parkeerplaats aan de kop van de Laardijk tijdelijk opgeheven. De parkeerplaats aan het midden van de Verlengde Noordersloot verdwijnt helemaal.

Fietspad over Grenskade

Begin september wordt er ook begonnen met het aanleggen van een 2,5 meter breed fietspad over de Grenskade. Die is derhalve ook afgesloten en zal naar verwachting 1 november dit jaar weer worden geopend. Het Naoberpad en de Hunenweg krijgen tijdelijk een omleiding en een alternatieve route.

Genummerde knooppunten

Het zwaartepunt van zowel de wandel- als de fietsroutes wordt verlegd naar het midden van het Bargerveen. De beste uitvalsbasis daarvoor is de parkeerplaats aan de Zuidersloot in Weiteveen. Staatsbosbeheer gaat voor haar wandel- en fietsroutes over op genummerde knooppunten. In verband daarmee lig Knooppunt 62 (de Bult) er helemaal uit. Bij de Knooppunten 61, 63 en 64 kunnen eveneens afsluitingen en omleidingen plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie op http://bargerveen-schoonebeek.nl.

(Bron&Afbeelding: bargerveen-schoonebeek.nl)Back To Top