EEM Groepenkasten

17 Kilometer fietsen door het Bargerveen

Bargerveen Zwartemeer KlazienaveenZwartemeer – 17 Kilometer fietsen door het mooie Bargerveen onder begeleiding van een gids. Dat staat morgen, zondag 31 juli, op het programma van het Internationaal Natuurpark Veenland.

Prachtig bloeiende heidevelden

Als deelnemer fietst u samen met een gids over mooie fietspaadjes door de prachtig bloeiende heidevelden. Als het weer meewerkt ziet u met wat zon erbij honderden heideblauwtjes vliegen boven de in deze periode bloeiende dopheide. Alle drie deelgebieden van het Bargerveen worden doorkruist, wat voor mooie afwisselende landschappen zorgt.

Baggervelden

Zo fiets je langs grote, natte ‘baggervelden’ uit de tijd van de vervening maar ook door de uitgestrekte heidevelden en kleinschalige landschappen waar bijzondere dieren leven. Er zal veel over het hoogveen en de bijbehorende flora en fauna verteld gaan worden. Het wordt aanbevolen wel stevig schoeisel mee te nemen en misschien is een fototoestel ook een goed idee.

Kinderen tot 14 jaar gratis

De fietstocht zal ongeveer 2 uur gaan duren. De deelnamekosten zijn € 3,-  per persoon. Voor kinderen tot 14 jaar is de deelname gratis. De start is morgenmiddag om 15.00 uur bij de parkeerplaats van de boerderij van Staatsbosbeheer.

Wanneer: zondag 31 juli 15.00 uur
Waar: Staatsbosbeheer, Kamerlingswijk o.z. 83, 7894 AJ Zwartemeer

Website: www.meetingnature.nl
Deelnamekosten: €3,- p.p. , kinderen tot 14 jaar gratis.

Voor meer informatie neemt u contact op met  e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel met Erik Bloeming, telefoonnummer 06 – 531 99 389.







Back To Top