EEM Groepenkasten

Basisscholen Klazienaveen in het bezit van Nijntje-Keurmerk

Nijntje Beweegprogramma KlazienaveenKlazienaveen – In Klazienaveen werken basisscholen, gymnastiekverenigingen en buurtsportcoaches samen om ook jonge kinderen bewegingsonderwijs (gymnastiek) te geven. Van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben de scholen het Nijntje-Keurmerk gekregen.

De kinderen uit groep 1 en 2 krijgen nu spelenderwijs de basis van bewegen op school, voordat ze naar groep 3 gaan. Jong geleerd is oud gedaan.

Wat houd het keurmerk in?

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters de basis van bewegen. Om dit voor elkaar te krijgen is er een samenwerking tussen gymnastiekverenigingen en basisscholen. Ook de juffen en meesters van de groepen 1 en 2 hebben een training gekregen om het Nijntje-programma goed te kunnen geven. Er zit een verschil tussen het Nijntje Beweegdiploma voor groep 1 en groep 2. De gymnastiekvereniging ondersteunt de groepsleerkrachten met het beweegprogramma.

Hoe is het ontstaan?

Nijntje is ambassadeur van het Beweegdiploma omdat Nijntje bewegen ook leuk en belangrijk vindt. Als rolmodel hoopt Nijntje op deze manier veel kinderen te stimuleren een gezonde levenswijze te ontwikkelen en bewegen vooral heel leuk te vinden. De basisscholen willen zich graag blijven ontwikkelen, ook op het gebied van bewegingsonderwijs. Via de buurtsportcoach van de gemeente Emmen zijn ze op het Nijntje Beweegdiploma gekomen. De buurtsportcoach heeft de organisatorische kant op zich genomen.

Uitvoering

De lessen van het beweegprogramma worden onder schooltijd gegeven door de groepsleerkrachten. Als het niet mogelijk is om bepaalde onderdelen in een leslokaal te geven, dan is de les in een gymzaal of sporthal. Als alle kinderen een bepaald niveau hebben, kunnen ze bij de gymnastiekvereniging een diploma halen. Dit gebeurt dan met een zogenaamd Nijntje Beweegfeest. De periode tot aan de zomervakantie wordt gebruikt door de scholen en de gymnastiekvereniging om kijken waar nog extra aandacht voor nodig is. Na de zomervakantie gaan we echt van start met de Nijntje Beweeglessen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.beweegdiploma.nl.Back To Top