EEM Groepenkasten

Bedrijvenpark A37 krijgt parkeerverbod voor vrachtwagens

vrachtwagens, A37Klazienaveen – Er komt een parkeerverbod voor vrachtwagens op het bedrijvenpark A37 dat langs de N862 (de weg Klazienaveen-Emmen) ligt. Dit zonale parkeerverbod geldt voor alle vrachtwagens op alle wegen binnen dit bedrijventerrein. Op dit moment parkeren veel vrachtwagenchauffeurs op het bedrijvenpark voor langere tijd, vaak omdat ze pas de volgende dag kunnen laden en lossen. De vrachtwagens worden dan meestal geparkeerd tegenover in-uitritten van bedrijven in de Bellstraat, Edisonstraat en Maxwellstraat. Dit veroorzaakt overlast voor mensen die het terrein willen oprijden/verlaten bij dat bedrijf. Verder komt het voor dat er meerdere vrachtwagens achter elkaar geparkeerd staan wat zorgt voor onveilige verkeerssituaties omdat overige weggebruikers hierdoor moeten uitwijken naar de andere weghelft.

Parkeren verboden

Binnen een parkeerverbod mag wel worden geladen en gelost. Parkeren is dan echter niet toegestaan. Voor het parkeren van vrachtwagens zijn voldoende alternatieven: een bewaakt parkeerterrein op het bedrijvenpark waarbij diverse voorzieningen aanwezig zijn voor chauffeurs. Verder kan er worden geparkeerd op de parkeerterreinen langs de A37. Deze parkeerterreinen worden momenteel vergroot door Rijkswaterstaat.

De maatregel is afgestemd met Vereniging Parkmanagement Bargermeer (VPB) en besproken in het overleg in het kader van het convenant veilig ondernemen.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top