EEM Groepenkasten

Bedrocks in Leeuwarden onderuit, junioren tonen thuis veerkracht

Bedrocks, Julian ZoetemanEmmen/Leeuwarden – Het herenteam van de Bedrocks ging in in Leeuwarden de eerste wedstrijd van het nieuwe honkbalseizoen volledig onderuit.

Herenteam

Het door o.a. blessures geplaagde team reisde afgelopen zondag met precies negen man af naar Leeuwarden voor hun wedstrijd tegen de Northern Stars. De Friezen, die vorig jaar promotie naar de 2e klasse misliepen door de kampioenswedstrijd nipt te verliezen, waren duidelijk een maatje te groot voor de Emmenaren. De wedstrijd begon tumultueus door een aantal beslissingen van de scheidsrechter in Emmens nadeel. Toen de rust was weergekeerd waren de Northern Stars inmiddels uitgelopen naar een ruime voorsprong. De Emmer slagploeg kreeg geen vat op de uitstekende pitcher van de Friezen en kwam niet tot scoren. Na zeven inningen werd er bij een stand van 19-0 een einde aan wedstrijd gemaakt. Lichtpuntje in deze wedstrijd was de pas 16 jarige Melvin Brandjes. Hij maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de herenselectie. Met een honkslag, twee vangballen in het outfield en twee inningen op de heuvel een uitstekend debuut.

Junioren 1

Na het kampioenschap vorig jaar in de regionale 2e klasse, promoveerde het 1e juniorenteam van Bedrocks naar de landelijke 1e klasse en werd Pirates uit Amsterdam ontvangen in Emmen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De Emmenaren, startend met Scott Schulting op de heuvel, speelden aanvankelijk gespannen en lieten zich verrassen door snelle “steals”, gemaakt door de honklopers die veelal door vier wijd op het honk waren gekomen. De verdedigingsfouten in het team van Dick Reyneveld en Hans Boer stapelden zich op waardoor Pirates met slechts eén honkslag 6 keer wisten te scoren. Pirates kwam in de eerste inning met 0-2 voor via de tussenstanden, 2-6 en 3- 12 en zo leek het première in de 1e klasse voor Bedrocks een “walk over” door Pirates te worden. Maar in een miraculeuze laatste inning, met de van het 2e team overgekomen Melvin Pijpker op de heuvel, toonde Bedrocks veerkracht en scoorde het maar liefst 11 punten. Bedrocks, Scott SchuilingMatchwinnaar werd Scott Schulting die met een 2-honkslag drie punten binnen sloeg. De 14-12 overwinning werd onderstreept door slechts twee honkslagen door Pirates, en aan Bedrocks kant honkslagen van Julian Zoeteman (2), Savan Boer, Scott Schulting (2), Julian Berns, Marijn Krol en Max Kamp (2) in de wedstrijd onder uitstekende leiding van de umpires Simon Welter en Erik Eilering.

Pupillen

Het sterk vernieuwde pupillenteam van de Bedrocks toog voor hun eerste competitiewedstrijd naar Veendam om op sportpark de Langeleegte tegen de Blokes aan te treden. De Emmenaren lieten dit seizoen 5 toppers doorstromen naar de aspiranten, en kregen aanvulling vanuit het Beeballteam. Voor deze jonge, maar zeer fanatieke honkballers was het een spannende dag. De overgang van Beeball naar pupillen is een redelijke grote stap. Daar waar het er bij Beeball nog voornamelijk om het ‘spelen’ gaat, moeten ze bij de pupillen toch echt gaan honkballen. In de eerste helft van de wedstrijd was het nog een beetje zoeken naar het wedstrijdritme en teambeleving, maar in de tweede helft zagen de coaches hier al een verbetering.Bedrocks, Lisanne Mol Startende pitcher voor de Bedrocks Lisanne Mol gooide een uitstekende wedstrijd, wat later werd afgemaakt door Thimo Czudar en reliever Alex Uiterwijk Winkel. Aan slag deden met name de nieuwkomers het niet onverdienstelijk, maar de Blokes trokken met 11-6 aan het langste eind.

Het komende weekend zijn er geen thuiswedstrijden.

(Foto’s: Bert Springer)Back To Top