EEM Groepenkasten

Bedrocks junioren 1 behalen winst op Amsterdam Pirates

Luc-van-Brero, BedrocksEmmen – Zaterdag speelden de Bedrocks junioren 1 thuis onder leiding van scheidsrechters Bart-Jan van der Toom en Douwe Fokkinga tegen Amsterdam Pirates. Een mooie wedstrijd tussen 2 aan elkaar gewaagde teams.

Junioren 1

Door onder andere een 2-honkslag konden de Pirates de 1e inning 4 punten scoren tegenover Bedrocks 2 punten. In de 2e inning nam Bedrocks met 5 honkslagen en een mooie 3-honkslag van Luc van Brero het heft in handen, 6-5. Deze voorsprong bouwden de Emmenaren uit naar 10-7 in de 3e inning door onder andere een 3-honkslag van Julian Berns. In de 5e inning bij een 17-4 stand werd startend pitcher Scott Schulting vervangen door Luc van Brero die moeite had om de slagzone te vinden en de Pirates konden 3 punten scoren.Julian-Zoeteman, BedrocksJulian Zoeteman werd na een 3 honkslag binnen geslagen door Scott Schulting, 18-10. Met 3 punten tegen, 3 honken vol en 0 uit in de 6e inning, nam Davey Paulussen de plaat over en maakte het spel af door 3 van de 4 Amsterdammer slagmannen met 3 slag terug te sturen naar de bank. De coaches Ralph Seijkens en Giuseppe Rolesu en bench coach Hans Boer toonden zich tevreden met de 18-14 eindstand.

Heren

De Emmer heren slaagden er zondag niet in om punten te snoepen van koploper The Blokes uit Veendam. Nadat op de Meerdijk eerste ballen werden gegooid door de pupillen Pim Bekkering en Thijmen Derks, gingen de Bedrocks van start met Kevin Vording op de heuvel, die na een hard geslagen bal op zijn been vervangen moest worden door achtereenvolgens Melvin Brandjes en Marijn Mast. Derde honkman Devi Seijkens die net hersteld was van een operatie en voor het eerst na een jaar weer de wei in mocht, raakte door een ongelukkige sliding op “zijn” honk helaas weer flink geblesseerd en werd vervangen door recreant Leon Niehof.Arjan-Koreman, BedrocksMidfielder Arjan Koreman had bij het honklopen niet zijn beste dag, maar hij wist uitstekend de verre klappen van de Veendammers te verwerken. Ondanks de inspanningen van de Bedrocks kwam de 2-13 nederlaag niet onverwacht en zo werd het strijdperk met opgeheven hoofd verlaten.

Junioren 2

Tijdens een zonovergoten zaterdag middag speelden de junioren 2 in Deventer tegen de Eagles. Tegen de koploper werd erg sterk begonnen en was het lange tijd heel spannend. Op startend pitcher Melvin Brandjes hadden de Deventer slagmannen niet veel in te brengen. Aan Bedrocks kant kwam het eerste punt binnen door een uitstekende hit van 3e honkman Teun Efftink. Na een aantal inningen moest pitcher Melvin vervangen worden door zijn broer Robin en maakte Elisa Sleking haar debuut als catcher. Nieuwkomer Stef Nijzing kleurde zijn debuut met een mooie honkslag. Ondanks zeer goed spel werd van de koploper verloren met 7-2. De progressie is in ieder geval goed te zien aldus coach Arjan Koreman.

Aspiranten

De aspiranten speelden zaterdag in Drachten tegen de combinatie van de Diamonds en White Cats. Startende werpers Alex Uiterwijk Winkel had wat last van een blessure maar wist de schade beperkt te houden. Het veldspel van Bedrocks was niet van het verwachte niveau waardoor de Friezen veel punten konden scoren. De Emmenaren wisten niet echt tot scoren te komen. Thimo Czudar die zijn debuut maakte als werper, was dicht bij een sensationele inning. Zijn eerste slagman ging op drie slag uit. De tweede werd door hem zelf uit gevangen, maar helaas bleef de derde nul te lang uit waardoor de stand naar 12-1 ging. In de laatste slagbeurt kwam Bedrocks nog wat dichterbij door goed slagwerk tot 12-6 door onder andere een 2-honkslag van Myrthe Jonkman. Uiteindelijk werd het 19-6. Op zondag stond in Emmen de inhaalwedstrijd op het programma tegen Knights uit Leek. Door een blessure kon Hugo Hoezen niet beginnen als startende werper. Ook de drie werpers van de vorige dag konden niet ingezet worden.Floris-Gon, BedrocksFloris Gon stond sinds lange tijd dan ook weer eens op de heuvel en deed dat niet onverdienstelijk. Toch konden de Knights 9 punten scoren. Emmen moest dus aan de bak om niet twee wedstrijden in een weekend klopt te krijgen.

Van de junioren geleende werper Robin Brandjes die nog gerechtigd is om bij aspiranten te spelen, klaarde verdedigend de klus door in 2 innings slechts 2 punten toe te staan. In de vierde gelijkmakende inning was Bedrocks op dreef en scoorde maar liefst 7 maal door goed slagwerk en veel gestolen honken waardoor de eindstand op 12-11 voor Bedrocks kwam. Dariën Vinke en Dainyel Rooi waren met verrassend goed spel de verrassing van de dag. Het publiek genoot en ook de coaches Peter van der Knaap en Erik Eilering waren meer dan tevreden.

Pupillen

Het Emmer pupillenteam aangevuld met beeballers, had het thuis erg lastig tegen de nummer 2 in de competitie WHSC uit Winschoten. Gezien het leeftijdsverschil was het verlies voor de jonge Bedrockers geen schande en het plezier was er niet minder om.Pupillen, Bedrocks

Programma Meerdijk:

Zaterdag 17 september, aanvang 11.00 uur:
Junioren 2 – Drachten Diamonds
Aspiranten – WHSC

(Foto’s: Bert Springer)

Sport
Map


Back To Top