EEM Groepenkasten

Bedrocks van slag

bedrocks, merijn mast, honkbalEmmen – Zondagmiddag namen de Bedrocks mannen het op de Meerdijk op tegen de kampioen van seizoen 2015, The Blokes uit Veendam. De gasten uit Groningen hadden vrijwillig verkozen niet te promoveren en aan de verwachte zware dobber wisten de Emmenaren dan ook niet te ontkomen.

Weinig indruk

Met Marijn Mast als startend pitcher namen The Blokes in de 1e inning al een 0-2 voorsprong en bouwde deze gestaag uit. Aan slag maakten de Bedrocks weinig indruk en naarmate de wedstrijd vorderde namen ook de veldfouten toe en daarmee het aantal runs voor Blokes. Ook met Melvin Brandjes op de heuvel werd het slageweld van Blokes niet getopt. Catcher Simon Weter redde de Emmer eer door met een fraaie 3-honkslag Kevin Vording over de thuisplaat te brengen. Eindstand na 7 inningen 1-12.

Junioren 1

Het eerste juniorenteam ontving zaterdag het sterke TIW Survivors uit Diemen. De Emmer jeugd begin uitstekend en nam in de tweede inning een 2-0 voorsprong. Een gelijk opgaande strijd onder leiding van de scheidsrechters Simon Welter en Arjan Koreman, leverde na 5 complete inningen een 3-3 stand op. Helaas werd de druk te groot en een aantal veldfouten en meermalen vier wijd gecombineerd met goed slagwerk van Survivors leverde uiteindelijk een 4-15 nederlaag op. Dat de Bedrocks slagkracht te kort kwam werd geïllustreerd doordat er maar liefst 14 keer een Emmerslagman met 3-slag aan de kant werd gezet. Met 3 honkslagen was Julian Berns de beste Emmer slagman, gevolgd door Marijn Krol en Davey Paulussen met elk 2 honkslagen.

Aspiranten

De aspiranten speelden zaterdag een wisselende pot tegen WHSC. Hugo Hoezen pitchte een paar goede inningen met catcher Dainyel Rooy achter de plaat. Toch wist WHSC wat meer punten te pakken dan gewenst. De Emmenaren waren beter bij de les dan de vorige week, en door goed en actief honklopen resulteerde dat in een gelijk opgaande strijd. Aan slag liet Bedrocks het ietwat afweten, maar een fraaie stootslag van Myrthe Jonkman was een mooi wedstrijd moment. Uiteindelijk wist werper Jeroen Koopman met zijn harde pitches op de uitstekend catchende Colin Ramaker de punten voor WHSC beperkt te houden. Emmen kwam net wat slagkracht te kort om de winst te kunnen pakken. Eindstand 9-7 voor de Oost Groningers. Komend weekend staan er 2 duels op het programma.

Pupillen

De pupillen van de Bedrocks moesten zaterdag aantreden tegen het pupillenteam van WHSC Winschoten. Startende werper Thimo Czudar had het schoolkamp nog flink in de benen en werd al snel gewisseld voor Lisanne Mol. Zij kon de zone prima vinden en gooide in de volgende 2 inningen maar liefst 5x 3 slag. Beide teams gingen gelijk op, in de 4e inning was de stand 3-5 voor de gasten uit Winschoten. Twee keer een prachtige honkslag van pitcher Mol en een goeie tik van tweede honkman Pim Bekkering in het binnenveld konden het verschil niet maken. Sluitende werper Alex Uiterwijk Winkel wist te voorkomen dat de gasten nog verder uit konden lopen, en in de 6e gelijkmakende laatste slagbeurt voor de Emmenaren werd hard gestreden maar zonder het gewenste resultaat. Eindstand 3-5 in het voordeel van de gasten uit Winschoten. Maar wel was er weer verbetering te zien bij de zeer jonge spelers van de Bedrocks.

Programma Meerdijk: Zaterdag 7 mei 10.00 uur Pupillen-Caribe, 11.00 uur Aspiranten –Pioneers

bedrocks, honkbalbedrocks, honkbalbedrocks, honkbal

(Foto’s Heren en Junioren Bert Springer, Aspiranten Wim Koopman.)Back To Top