EEM Groepenkasten

Beloften Klazienaveen maatje te groot voor Zwartemeerse Boys

voetbal, beloften, klazienaveenKlazienaveen – Dinsdagavond stond de 2e wedstrijd in de Tweenul/JAKO beloftencompetitie tussen Klazienaveen en Zwartemeerse Boys op het programma. Klazienaveen beleefde een eenvoudige avond en won met dubbele cijfers: 10 – 0. Een maand geleden was Klazienaveen met een 6 – 1 overwinning op Emmen al voortvarend begonnen aan de poulewedstrijden. In de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys werd deze lijn meteen doorgetrokken, want vlak na het beginsignaal kon de 1 – 0 genoteerd worden door Jesse Habing op aangeven van Jasper Woelders. Na de openingstreffer hield Klazienaveen het overwicht zonder echte kansen te creëren. De Boys werden wel gevaarlijk, maar het schot uit een snelle counter ging rakelings voorlangs. Na deze waarschuwing besloot Yorin Habing maar eens op avontuur te gaan. Op de rand van de 16 werd hem te veel tijd en ruimte geboden en strafte dit genadeloos af. Een ziedend schot, strak ‘in de P’, zorgde voor de 2 – 0. Vlot daarna mocht Bart Buirs de 3 – 0 maken, waarna Klazienaveen vele grote kansen om zeep hielp. Vlak voor rust schoof Danie Slip de 4 – 0 binnen uit een corner.

Ruststand

Ondanks de ruime voorsprong heerste er ontevredenheid over de ruststand. Het spel kon veel beter volgens dispensatie-speler Tim Smeman. Ook Jesse Habing werd in de kleedkamer aangesproken over een aantal gemiste kansen. Meteen na rust haalde hij zijn gram door in 4,5 minuut tijd een zuivere hattrick te produceren: 7 – 0. Niet veel later maakte hij zijn 5e van de avond en zijn 7e in de beloftencompetitie. Melroy Hemme zorgde met een keurige slalom door de verdediging en langs de keeper voor de 9 – 0. Ondertussen probeerde Jordie Hoogeveen met een omhaal het doelpunt van de avond te maken, maar zijn inzet belandde in het vangnet. Michael Geerts mocht op aangeven van Rick Kemfers, die met heerlijke passes strooide, de dubbele cijfers op het scorebord zetten. Bart Buirs had de 11e op zijn schoen, maar zijn penalty trof de paal.

Eenvoudige avond

Al met al kende Klazienaveen een eenvoudige avond, simpelweg omdat het krachtsverschil tussen beide teams te groot was. Klazienaveen kent een uitstekende start van de beloftencompetitie. 6 punten uit 2 wedstrijden met een doelsaldo van 16 voor en 1 tegen. Emmen en DZOH volgen op 3 punten.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd wordt uit bij DZOH gespeeld op dinsdag 25 november, 20.00 uur. Op de foto maakt Jesse Habing zijn 5e treffer van de avond.Back To Top