EEM Groepenkasten

Benefietweek Zwembad Erica 55 jaar succesvol

Dolly en zien Tarrels, geert Vos bad, zwembadErica – Benefietweek zwembad Erica 55 jaar is ondanks alle activiteiten in en rondom Emmen een groot succes geworden.  “Wij zijn hier super blij mee en trots op ons Erica, op zwembad Erica!” zegt bad juf en leidinggevende Mariëlle Hensums.

Nieuwe kiosk

Het zwembad in Erica, wat de spil is van de bevolking kent inmiddels 3 namen, maar  is door iedereen geliefd. Wethouder Reuvers bad ,Geert Vos bad en in de volksmond gewoon ‘Zwembad Erica”. “Ze hebben allemaal een grote betekenis  voor het zwembad gehad en laten we ook vooral de bevolking niet vergeten” aldus Hensens. 55 Jaar bestaat het zwembad Erica ondertussen, en het werd tijd voor een nieuwe kiosk. Mede hierom werd er een benefietweek voor een nieuwe kiosk georganiseerd.

Vrijwilligers

Als het nu gaat over sponsoring  mankracht of materialen, iedereen draagt graag zijn steentje bij als het om het zwembad gaat. Zo werd ook nu weer in deze fantastische feestweek met zwemvierdaagse om geld in te zamelen voor een nieuwe kiosk, door iedereen zijn of haar steentje bijgedragen. De grote cadeaus die beschikbaar zijn gesteld voor de verloting door de lokale bedrijven van Erica, en de artiesten uit de regio die belangeloos een fantastisch optreden hebben weggegeven de laatste avond. “Wij kunnen met zijn allen terugkijken op een zeer geslaagde week,  afgesloten met een feestavond, waarbij totaal een gul bedrag is binnengehaald” zegt Mariëlle Hensums.

Optredens

(Ferdy) Dolly en zien Tarrels, wie had dat gedacht? Dat hij na zijn ongeluk bij het nieuwe theater in aanbouw Emmen, nog zou optreden bij het Zwembad Erica. Het eerste wat Ferry zei tegen zijn therapeut: “Ik heb nog een optreden” en dat was op Zwembad Erica, hier ging hij voor! Het optreden in het voorprogramma bij Normaal in Pesse ging hem helaas niet lukken. Zijn ongeluk gebeurde slechts kort voor dat optreden, en zwembad Erica duurde nog 4 weken en dat moest lukken. En dat is Ferdy Dolly en zien Tarrels gelukt, het was helemaal super, hij was ook super trots, iedereen danste dan ook volop. Zo’n 600 bezoekers waren bij het optreden aanwezig. Maar ook alle andere artiesten vielen met hun optreden ook erg in de smaak.

Financiën

Door de scholen de Anbrenge, De Brummelbos en de Willem Alexander school is een bedrag opgehaald van 2500 Euro, en dit bedrag is aangevuld door de Dorpsraad met 1100 Euro.
De feestavond had een opbrengst van maar liefst 8000 Euro en met overdag de obstakelrun werd er 2250 Euro binnengehaald. De jazzdans groepen Mariet Rolink hebben een bedrag opgehaald voor nieuwe speelattributen in het zwembad, 1053 Euro! Een totaal bedrag van bijna 15.000 Euro! Iedereen heel hartelijk bedankt! Bevolking, vrijwilligers, bedrijven, winkeliers, artiesten, nogmaals iedereen ontzettend bedankt!

 Back To Top