EEM Groepenkasten

Bent u vandaag ook bij de neus genomen ?

Noorderbreedte

De parkeerplaatsen en fietsenstalling bleven leeg vanavond bij de Noorderbreedte.

Klazienaveen – Bent u vandaag ook bij de neus genomen? Groot kans van wel want het was tenslotte de dag van de aprilgrappen. Een 1 aprilgrap, ook wel aprilgrap of aprilvis genoemd, is een traditie waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek proberen te houden.

“Pas op je veter zit los” hahaha, 1 april!  “Er kruipt een spin in je haar”, 1 april, en dat gaat maar door, de gehele dag. Het is een eeuwenoude traditie om op deze dag iedereen die er maar in wil trappen, voor de gek te houden. In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderkens-dag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen. In Engelstalige landen wordt de dag ‘April Fool’s Day’ genoemd. In vrijwel alle landen ter wereld schept men er schijnbaar vermaak in te hebben een argeloze beet te nemen. 1 Aprilgrappen worden vaak al eind maart per persbericht bekendgemaakt, zo ook in onze regio.

De Dorpskrant van Klazienaveen en klazienaveen24.nl maakten zich de afgelopen week hieraan ook schuldig. Genoten hebben we van de vele mooie en spontane reacties, geweldig, genieten was het, echt waar! Ondanks dat er velen waren die door het artikel heen prikten omdat het wat vaag was met:  ‘uit een betrouwbare bron’ en een tweede punt: ‘Ponypark Slagharen’ , waren er toch nog veel twijfelaars…. gniffel gniffel…

Vanavond waren we voornemens bij de voorlichting in de Noorderbreedte over het nieuw te bouwen pretpark door Hennie van der Most aanwezig te zijn. U begrijpt het denk ik al, wij kwamen niet voor de voorlichting, maar de om de lezers van ons artikeltje over het nieuwe pretpark te ontmoeten.

Dorpskrant Klazienaveen en redactie klazienaveen24.nlBack To Top