EEM Groepenkasten

Bernard Broekmann hangt zijn handbalschoenen aan de wilgen

hurry up bernard broekmannZwartemeer – De 25-jarige Bernard Broekmann heeft besloten zijn handbalschoenen aan de wilgen te hangen en te stoppen met handbal. Hij wil zich volledig richten op zijn maatschappelijke carrière. Broekmann is al op zijn 6e begonnen met handballen bij JMS Hurry-Up. Sindsdien werkte de hij zich stap voor stap op tot een volwaardige eredivisiespeler. Als rasechte Zwartemeerder maakte hij, in 2011 met het winnen van de nationale beker, het grootste succes van de club mee. Ook behoorde Broekmann tot het team dat Europees speelde in Zwitserland en Turkije.

Uit de kast

Onder aanvoering van Joop Fiege beleefde Broekmann in 2011 zijn ‘coming-out’ door de spelersgroep te vertellen dat hij homo is. Broekmann was één van de eerste (top)handballers in Nederland die openlijk uit kwam voor zijn homoseksuele geaardheid. Na het huidige seizoen verlaat Broekmann het ‘veilige’ Zwartemeer en vehuist hij naar het ‘wilde westen’ in Amsterdam.

Afscheid

Zaterdag na afloop van het duel JMS Hurry-Up – Targos Bevo Hc neemt het publiek uit Zwartemeer afscheid van Bernard Broekmann.Back To Top