EEM Groepenkasten

Bernard Broekmann in finale Mister Gay Nederland 2015

bernard broekmann mister mr gay nederland 2015Zwartemeer/Amsterdam – De 26-jarige Bernard Broekmann uit Zwartemeer, voormalig handballer van JMS Hurry Up,┬á staat in de finale van de Mister Gay Netherlands 2015, de verkiezing van het nieuwe rolmodel voor jonge Nederlandse homo’s.

Nog geen twee maanden geleden besloot Mister Gay-kandidaat Bernard te stoppen met handballen op professioneel niveau. ‘Het was geen moeilijke beslissing. Ik wilde heel graag een ander leven. Even niet elke dag trainen of wonen in een klein dorp.’
Hij verhuisde naar Amsterdam en heeft sinds kort een baan bij de gemeente. ‘Ik had nooit tijd voor een echt sociaal leven. Nu kan ik eindelijk die kant van het leven ontdekken.’

Hartverwarmend

Als homoseksuele sporter in een dorp met slechts 2000 inwoners zou je misschien denken dat de 25-jarige kersverse inwoner van de hoofdstad een moeizame coming-out achter de rug heeft. Dat valt echter reuze mee. ‘Natuurlijk was ik bang voor negatieve reacties. Bang dat mijn teamgenoten zich anders zouden gaan gedragen of dat er in mijn geboortedorp Zwartemeer veel geroddeld zou worden. Maar mijn teamgenoten en coach reageerden hartverwarmend. Eigenlijk is er vrij weinig veranderd na die periode, dus je kunt beslist stellen dat ik gezegend ben.’
Ook zijn ouders reageerden milder dan hij had verwacht. ‘Sinds mijn coming-out ben ik hechter dan ooit met mijn moeder. Zij is nu 62, maar ze is echt mijn beste vriendin.’

Mister Gay

Als hij de nieuwe Mister Gay wordt, heeft de spontane Bernard echt een missie. ‘Ik wil me in het bijzonder inzetten voor sportende homo’s. In de sportwereld heerst nog geregeld een taboe omtrent homoseksualiteit. Ooit ontmoette ik een volleyballer die op hoog niveau die sport beoefende. Die stopte ermee uit angst dat zijn teamgenoten zijn geaardheid zouden ontdekken en niet meer met hem geassocieerd wilden worden. Dat vond ik zo verdrietig om te horen!’ Als Mister Gay zou Bernard allerhande taboes de sportwereld uit willen helpen. ‘Niemand moet zijn of haar talent verspillen, zeker niet om zoiets. Ik wil graag een vuist maken met sportende gays, tegen homofobie in de sport.’

(Bron en foto: www.mrgay.nl)Back To Top