EEM Groepenkasten

Besturen vv Klazienaveen en vv Zwartemeer positief over fusie: FC Klazienaveen

fc klazienaveen logo fusie vv klazienaveen vv zwartemeer

Klazienaveen – De kogel is dan eindelijk door de kerk. vv Klazienaveen en vv Zwartemeer gaan fuseren. Tenminste, als het aan de besturen en de hoofdsponsoren van beide verenigingen ligt. Of het daadwerkelijk tot een fusie komt bepalen uiteindelijk de leden tijdens een stemronde op de Algemene Ledenvergadering op 5 oktober aanstaande.

Één grote voetbalclub in Klazienaveen

De hoofdsponsoren van beide verenigingen Heigro Compleet in Afbouw B.V. van V.V.Klazienaveen en BeWeRent Hoogwerksystemen B.V. van V.V. Zwartemeer hadden hun mening al vaker uitgesproken: “één grote voetbalclub in Klazienaveen”.

fc klazienaveen sportpark fusie vv klazienaveen vv zwartemeer

In april 2016 hebben de sponsoren beide besturen uitgenodigd om hierover van gedachten te wisselen.

De besturen van vv Zwartemeer en vv Klazienaveen waren positief en besloten begin mei 2016 een fusiecommissie in te stellen met de vraag om te onderzoeken welke keuzes tot een succesvolle fusie zouden kunnen leiden. Op dinsdag 13 september heeft de commissie onder voorzitterschap van Erik Mulder (oud-financieel directeur van FC Groningen) haar voorstel gepresenteerd aan beide besturen. Het voorstel is met groot enthousiasme ontvangen door beide besturen en op diezelfde avond hebben de voorzitters van beide verenigingen het besluit getekend een fusie per 1 juli 2017 positief aan de Algemene Ledenvergadering van beide verenigingen voor te stellen.

fc klazienaveen sportpark fusie vv klazienaveen vv zwartemeer

De hoofdpunten uit het besluit zijn:

  • De nieuwe vereniging gaat F.C. Klazienaveen heten (waarbij de F.C. staat voor Fusie Club).
  • Het eerste en tweede prestatieteam zal uitkomen in de zaterdagcompetitie.
  • De overige senioren kunnen zelf kiezen om op zaterdag of zondag te voetballen.
  • Het voorgestelde aanvangstijdstip voor de thuiswedstrijden van het 1e team zal zijn op zaterdag om 18.00 uur.
  • Het hoofdveld van Zwartemeer wordt het hoofdveld voor het 1e, 2e en het 1e damesteam.
  • Het clubgebouw van v.v. klazienaveen zal de thuisbasis worden voor de jeugd en wordt alcoholvrij.
  • Het clubgebouw van Zwartemeer wordt het hoofdgebouw/kantine voor de senioren.
  • Het tenue zal volledig zwart zijn met een gouden bies en gouden zij- en schoudervlakjes.

Het gehele fusievoorstel met sfeerfoto’s is in de bijlage te zien.

fc klazienaveen sportpark fusie vv klazienaveen vv zwartemeer

Grootste vereniging in de gemeente Emmen

Uiteraard dienen de leden van beide verenigingen hun goedkeuring te verlenen aan het voorstel. Hiertoe zal op woensdag 5 oktober 2016 een Algehele ledenvergadering worden gehouden op het Sportlandgoed in Zwartemeer. Om 19.00 zal een gezamenlijke presentatie worden gehouden voor de leden van beide verenigingen. Daarna gaan beide verenigingen ieders naar een eigen ruimte voor een toelichting van hun eigen bestuur, waarna over het voorstel gestemd zal worden.

Indien de leden hun goedkeuring aan het voorstel kunnen geven zal dat voor beide verenigingen een historische stap zijn. F.C. Klazienaveen wordt dan de grootste vereniging in de gemeente Emmen en zal weer een voetbalbolwerk zijn waar in de wijde regio met ontzag naar wordt opgekeken.

De besturen hopen dat de leden net zo enthousiast zijn als zijzelf en het voorstel ondersteunen. Daarna is het aan alle leden om F.C. Klazienaveen tot een groot succes te maken.

tenue fc klazienaveenBack To Top