EEM Groepenkasten

Bestuursakkoord: weg Klazienaveen-Emmen wordt verdubbeld

n862 weg tussen klazienaveen en emmenRegio – Samen investeren! En dan met de nadruk op Samen! Doe mee, denk mee en beslis mee. Dat is de oproep waarmee de nieuwe coalitie van de gemeente Emmen zich tot alle inwoners van de gemeente richt in het bestuursakkoord.

De burgers zijn aan zet om zelf plannen te maken die de leefbaarheid in hun dorp ten goede komen, als het aan de partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA ligt.

Plannen maken niet op 4 hoog

René van der Weide, lijsttrekker van Wakker Emmen die aan zijn 2e termijn als wethouder begint, vindt dat plannen niet op 4 hoog in het gemeentehuis moeten worden bedacht, maar door bewoners van wijk of dorp. “De gemeente moet procesbegeleider zijn in plaats van tekenaar.”, aldus Van der Weide. “Samenwerken doe je buiten het gemeentehuis.”

OZB-belasting niet omhoog

Samen investeren! Dat klinkt leuk, maar ook als een aanslag op de portemonnee van de belastingbetaler. Die hoeven zich volgens de coalitie echter geen zorgen te maken, want de OZB-belasting gaat de komende 4 jaar niet omhoog.

Verdubbeling N862

Speerpunten van de coalitie zijn onder meer de verdubbeling van de N862, de weg Klazienaveen-Emmen, het oplossen van de verkeersproblemen op de Boermarkeweg die om de haverklap dichtslibt, het opknappen van het gedateerde stationsgebied van Emmen en het creëren van betaalbare sportaccommodaties.

Bestuursakkoord

Van der Weide gaat op 8 mei het nieuwe bestuursakkoord aan burgemeester Eric van Oosterhout aanbieden, met het verzoek het op 31 mei in de gemeenteraad te bespreken.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top