EEM Groepenkasten

Bibliotheek Klazienaveen morgen heropend op nieuwe locatie

bibliotheek klazienaveenKlazienaveen – De Bibliotheek Klazienaveen is verhuisd en opent morgen haar deuren op de nieuwe locatie in het nieuwe gebouw van het Esdal College.

bibliotheek, klazienaveenNa ruim 30 jaar aan de Langestraat te hebben gezeten heeft de bibliotheek nu een nieuw onderkomen gekregen in het pand van het Esdal College aan de Van Echtenstraat 24. Zowel het Esdal als de Bibliotheek verwacht dat deze nieuwe locatie voor alle partijen alleen maar voordelen heeft.

Educatie

Het oorspronkelijke idee om samen te gaan komt van de bibliotheek. Eén van hun speerpunten is namelijk ‘educatie’. De samenwerking wordt nog sterker door samen onder één dak te zitten. Een ander bijkomend voordeel is dat de bibliotheek op deze manier kan besparen op de huisvestingskosten.

Het pand aan de Langestraat, tegenover het Schip 2, deed vroeger dienst als meubelzaak. Dit enorme pand werd te groot, met name door de aanpassing van de collectie. Daarnaast zijn de onderhouds- en energiekosten relatief hoog.

Lees ook: Esdal College: Ruim 61 jaar voortgezet onderwijs aan van Echtenstraat 22

Lees ook: Bibliotheek Klazienaveen gaat binnenkort verhuizen

Bibliotheek is en blijft voor iedereen

Het voordeel van het Esdal College is dat de collectie van de bibliotheek, waar de leerlingen uit kunnen putten, veel groter is dan die van de huidige mediatheek in het vorige pand. De enige “eis” van de bibliotheek was dat het op de begane grond moest zitten en een eigen ingang hebben, omdat de bibliotheek voor iedereen is. De bibliotheek wil daarom nog maar eens benadrukken dat iedereen hier gewoon terecht kan. “Wij zijn en blijven een openbare bibliotheek, met alles wat daarbij hoort. Wij zijn ook op zaterdag geopend, een dag waarop de school dicht zit.”, aldus Marchien Brons van de bibliotheek.

Adres

Bibliotheek Klazienaveen
Van Echtenstraat 24
7891 LM Klazienaveen
Telefoon: (0591) 31 29 15
E-mailadres: info@bibliotheekklazienaveen.nl
Website: www.bibliotheekklazienaveen.nl

Officiële opening

De officiële opening van de bibliotheek is, net als van het nieuwe schoolgebouw, op donderdag 19 november. Op 21 november is er een open dag.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top