EEM Groepenkasten

Bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’ in Openbare Bibliotheek Klazienaveen

bibliotheek klazienaveen esdal college van echtenstraat 24 klazienaveenKlazienaveen – Speciaal voor senioren wordt er in de Openbare Bibliotheek van Klazienaveen een ‘Het Fitte Brein’ bijeenkomst georganiseerd. Een actieve leefstijl heeft een bewezen positief effect op het behoud van een fit brein.

Positief effect

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen een positief effect heeft op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie. De Openbare Bibliotheek van Klazienaveen en de buurtsportcoach senioren van de gemeente Emmen organiseren daarom op zaterdag 16 april de bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek van Klazienaveen. Naast dagelijks bewegen heeft ook een actieve leefstijl met diverse interessegebieden een positief effect op het behouden van een fit brein. Om ouderen hiervan bewust te maken, is er voor de bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’ een divers programma samengesteld.

Programma

De ochtend start om 10.00 uur met koffie in de Bibliotheek van Klazienaveen. Aansluitend geeft Petra van den Bosch, buurtsportcoach senioren van de gemeente Emmen, een lezing over wat men er zelf aan kan doen om het brein zolang mogelijk scherp te houden. Hierna volgt een quiz, een korte pauze en de workshop cognitieve fitness. Cognitieve fitness is een trainingsmethode waarin bewegen wordt gecombineerd met een cognitieve uitdaging. Deze cognitieve uitdaging is gericht op onder andere geheugen, concentratie en planning. Om 12.00 uur wordt de ochtend afgesloten.

Opgave

Wilt u deelnemen? Geeft u zich dan vóór 11 april op bij de Petra van den Bosch, buurtsportcoach Senioren van de gemeente Emmen. Dit kan via telefoonnummer 06 – 11 39 43 01 of per email: p.vdbosch@emmen.nl. U kunt zich ook opgeven bij de bibliotheek van Klazienaveen. De kosten voor de bijeenkomst bedragen €2,50 per persoon. Dit kunt u tijdens de bijeenkomst contant betalen.

Wanneer: zaterdag 16 april, aanvang 10.00 uur
Waar: Openbare Bibliotheek Klazienaveen, Van Echtenstraat 24, 7891 LM Klazienaveen
Kosten: € 2,50 p.p.
Opgave: vóór 11 april

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top