EEM Groepenkasten

Bijna voldoende aanmeldingen Snel Internet Buitengebieden Emmen

snel internet buitengebied emmen startseinRegio – De stichting Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE) heeft bijna voldoende aanmelding om snel internet in de vorm van glasvezel in de buitengebieden van Emmen te realiseren.

Angela Wolbers meldt namens SIBE dat inmiddels 59% van de mensen in de buitengebieden heeft aangegeven snel internet te willen. Om het daadwerkelijk te kunnen realiseren heeft de stichting 65% nodig.

Voldoende animo

De stichting Snel Internet Buitengebied Emmen bestaat uit 8 personen die uit verschillende dorpen in de gemeente Emmen komen. Op 10 november vorig jaar zijn ze begonnen met het inventariseren of er voldoende animo onder bewoners van de buitengebieden bestaat. Het streven van SIBE is om snel internet in combinatie met digitale televisie en telefonie aan te kunnen bieden voor rond de € 60,00.

Afstanden te groot

Wolbers laat weten dat de provincie een lening met lage rente voor de aanleg wil verstrekken als het aantal aanmelding op 65% zit. Internetaanbieders vinden het aanleg van snel internet in de buitengebieden te duur, omdat de afstanden tussen de woningen in die gebieden te groot zijn. Het gaat in totaal om 3.400 adressen met op dit moment traag internet. Als de gemeente daadwerkelijk die lening met lage rente verstrek kan het maandbedrag voor het snelle internet laag blijven.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaat de stichting in gesprek met meerdere providers om te inventariseren hoe duur het allemaal wordt. Ook kan het zo zijn dat een andere marktpartij misschien wel interesse heeft.

Informatie

De komende weken gaan een aantal vrijwilligers nog langs de deuren om de mensen in de buitengebieden uit te leggen wat de mogelijkheden zijn en om te kijken of ze belang bij het snelle internet hebben. Ook online aanmelden is mogelijk, maar sommige mensen hebben toch liever wat extra informatie in een persoonlijk gesprek. Bovendien zijn er een aantal gebieden, zoals de industrieterreinen in Klazienaveen, Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam/Veenoord, waar nog niet veel respons is geweest.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top