EEM Groepenkasten

Bijzonder lage gevoelstemperaturen: -15 tot -20

koud kou sneeuw muts sjaal winter - pixabayHet is overwegend helder en het koelt af naar -5 tot -10 graden. Door de snijdende oostenwind ligt de gevoelstemperatuur tussen -15 en -20 graden! Ook morgen en vrijdag is het koud met veel wind. Vrijdagmiddag volgt vanuit het zuiden sneeuw. In het weekend wordt het zachter met eerst nog gladheid. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en op wat dunne sluierwolken na is het vannacht helder. De temperatuur daalt naar -5 graden in Zeeland tot -10 in het oosten en noorden. De oosten- tot noordoostenwind is op veel plaatsen (vrij) krachtig en langs de noordkust soms hard (7 Bft.). Hierdoor komt de gevoelstemperatuur zelfs nog lager uit dan afgelopen nacht. In het zuiden voelt het morgenochtend vroeg aan als -15, in het noorden lokaal als -20!

Na deze ijzig koude start is het morgenochtend wisselend bewolkt met in het noorden meer ruimte voor de zon dan in het zuiden. In de zuidelijke provincies kan lokaal een vlokje sneeuw vallen. Ook in de middag heeft de zon in het zuiden minder ruimte dan elders in het land en vooral in Zeeland en Zuid-Limburg blijft een vlokje sneeuw mogelijk.

De maximumtemperatuur varieert van 0 graden in het zuiden tot -3 in het noorden. De (noord)oostenwind is vrij krachtig tot krachtig en aan de noordkust soms hard. Hierdoor blijft het voor het gevoel opnieuw extreem koud. Morgenmiddag varieert de gevoelstemperatuur van -9 in Limburg tot -14 op de Wadden.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het in het hele land droog. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur zakt naar -4 in Zeeland tot -10 in het noordoosten.

Vrijdag

Vrijdag start droog en op veel plaatsen zonnig. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de zuidelijke delen van het land volgt in de middag sneeuw. Het wordt -2 graden in Oost-Groningen tot +1 lokaal in het zuiden, maar de nog altijd aanwezige (noord)oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen tussen -5 en -10 graden. Tijdens de avond en de nacht naar zaterdag breidt de sneeuw zich over ons land uit en kan een sneeuwdekje ontstaan.

Weekend

In het weekend wordt de kou geleidelijk verdreven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Van tijd tot tijd valt neerslag in de vorm van sneeuw en ijzel. Vooral in het noordoosten kan de kou hardnekkig blijven plakken met langdurige gladheid tot gevolg, maar ook elders blijven de wegen lang koud en kan het tot ver in het komende weekend verraderlijk glad zijn!

Volgende week

Volgende week is het weerbeeld waarschijnlijk behoorlijk wisselvallig. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden en in de nachten ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top