EEM Groepenkasten

Bijzondere aanwinst voor Industrieel Smalspoor Museum

industrieel smalspoor museum ericaErica – Het Industrieel Smalspoor Museum Erica heeft een bijzondere aanwinst weten te bemachtigen, namelijk één van de bekende Veldkampkluizen.

Kluis van Veldkamp

Veldkamp was een van de grote verveners in de vorige eeuw. Rond 1925 begon hij ook een turfstrooiselfabriek in Schoonebeek. Hij was toentertijd de grote concurrent van Griendtsveen.

De arbeiders die voor hem werkten werden wekelijks uitbetaald en kregen hun geld in een loonzakje. Het salaris was ongeveer 9 gulden in de week. De loonzakjes werden door de vervener Veldkamp bewaard in één van de 2 kluizen. En 1 van deze kluizen is vanaf zondag 9 september te bewonderen in het Smalspoor Museum.

Grote historische waarde

Zondagmiddag 13.00 uur zal de oud-wethouder Ton Sleeking een korte toespraak houden waarbij ook een aantal bestuursleden van de Historische Kring Erica aanwezig zullen zijn. Daarna zal de officiële overdracht plaatsvinden, door een van de nakomelingen van Veldkamp, en deze zal hierbij dan een oud loonzakje overhandigen aan degene die de kluis heeft gerestaureerd.

Historisch gezien een zeer waardevol bezit voor het Smalspoor Museum.

Eenieder is van harte welkom om deze overdracht bij te wonen. Het museum is dit weekend vanaf 10.00 uur geopend.

Open Monumentendagen

In verband met de Open Monumentendagen, waaraan het Industrieel Smalspoor Museum ook meedoet, is het museum op zowel zaterdag 8 als zondag 9 september gratis te bezoeken.

Lees ook: Open Monumentendagen bij Industrieel Smalspoor Museum Erica

Industrieel Smalspoor Museum

Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
Telefoon: 0591 30 30 61
Website: www.smalspoorcentrum.nl
Facebook: www.facebook.com/smalspoorcentrum

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top