EEM Groepenkasten

Binnen 2 weken duidelijkheid over pand Monte Christo

monte christo le barrage klazienaveenKlazienaveen – Woningcorporatie Domesta heeft de subsidieaanvraag van een ton voor de verbouwing van het oude pand van Le Barrage in Klazienaveen bevroren. Dat meldt RTV Drenthe op haar website.

De pand waar vroeger de discotheek in zat zou het afgelopen jaar worden verbouwd en Monte Christo BV zou zich er na de verbouwing in vestigen. Monte Christo BV kwam vorige week in opspraak wegens vermoedens van fraude met zorggeld en onbetaalde rekeningen.

In de oude discotheek aan de Langestraat, tegenwoordig eigendom van Domesta, zou onder andere een sportschool en een leerwerkbedrijf op het gebied van techniek komen. Mensen tussen de 18 en 27 jaar zouden daar begeleid worden richting opleiding of werk.

Lees ook: Fraudevermoeden Monte Christo treft ook voormalig Barragepand

Lees ook: Monte Christo! Bent u ook nieuwsgierig geworden?

Weinig activiteit

Er is echter weinig activiteit in het pand geweest, zo laat buurman Kees Stalman tegenover RTV Drenthe weten. Zo af en toe gebeurt er iets. In het begin van het jaar is de boel geverfd. Een maand geleden zijn er een paar monteurs 2 weken aan het werk geweest, maar verder gebeurt er heel weinig.

Henriëtte Bijen, eigenaresse van Monte Christo BV, is volgens Stalman één keer bij hem geweest om zich netjes voor te stellen. Als er bedrijfsactiviteiten zouden gebeuren, zou ze het aangeven en even langs komen. Dat is volgens Stalman tot op heden nog niet gebeurd.

Ontbinding van het contract

Eigenaar Domesta wil het contract met Monte Christo BV laten ontbinden en onderzoekt de mogelijkheden daartoe. Jeroen Sprangers, advocaat van Monte Christo laat in een reactie weten dat ze nog in gesprek gaan met Domesta en er daarom niet op vooruit willen lopen.

Binnen 2 weken duidelijkheid

De advocaat laat bovendien tegenover RTV Drenthe weten dat zijn cliënte erg geschrokken zou zijn over alle berichtgevingen in de media over de mogelijke fraude met zorggeld en onbetaalde rekeningen. Zij herkent zich niet in de gestelde feiten. Ze neemt volgens haar advocaat de aantijgingen wel serieus en zal er alles aan doen om de onderste steen boven te krijgen en daarvoor experts inzetten.

Over wat er nou precies gaat gebeuren met het pand in Klazienaveen zal naar verwachting binnen 2 weken meer duidelijkheid komen.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top