EEM Groepenkasten

Binnenkort Jeu du Boules banen bij de Noorderbreedte?

noorderbreedteKlazienaveen – De Begeleids Commissie Ouderenwerk Klazienaveen, afgekort BCO Klazienaveen maakt zich sterk voor de aanleg van Jeu du Boules banen bij de Noorderbreedte. Dit zal dan moeten gebeuren op het grasveld naast het Wijk en Dienstencentrum de Noorderbreedte.

Populaire sportpetanque, jeu du boules, ballenspel

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we eigenlijk Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers of drie spelers. De triplette vorm (drie spelers) wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd. Het van oorsprong uit Frankrijk afkomstige Jeu du Boules, heeft zich tot een van  de populairste sporten ontwikkeld de afgelopen 65 jaar in Nederland. Hoewel er in de jaren 50 reeds Jeu de Boules verenigingen bestonden, werd er pas in 1972 een officieel orgaan, de NJBB opgericht. Twee jaar later, in 1974, sloot de NJBB zich aan bij de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal (FIPJP). Hoewel onder het dak van de NJBB allerlei varianten van het Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de NJBB over meer dan 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land.

Vrijwilligers gezocht

Maar zover is het in Klazienaveen nog niet, eerst moeten er nog behoorlijk wat drempels genomen worden voordat er hier bij de Noorderbreedte  een aantal Jeu du Boules banen gecreëerd kunnen worden. Om de plannen te kunnen realiseren, is het bestuur van het BCO naarstig op zoek naar vrijwilligers, liefhebbers en andere belangstellenden. Dit om het geheel te gaan begeleiden, maar ook om de sport te gaan beoefenen.

Belangstelling?

Mocht uw belangstelling gewekt zijn, neem dan contact op met Miny Kamps van het BCO. Persoonlijk kunt u ook met contact leggen, want Miny is iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 12.00 uur  aanwezig in de Noorderbreedte. Maar met haar bellen mag ook op telefoonnummer 313047.

(bron: dorpskrant)Back To Top