EEM Groepenkasten

Bladafval verzamelpunt in Klazienaveen

herfstKlazienaveen – De herfst heeft zijn intrede gedaan en dan is het tijd voor de bomen (de meeste tenminste) om de bladeren te laten vallen.

Omdat al die bladeren voor veel mensen ongemak oplevert, is het voor velen onder ons noodzakelijk om die bladeren op te ruimen. Maar waar vervolgens heen te gaan met al dat bladafval? Hierin biedt de gemeente Emmen de bewoners enige ondersteuning aan met hulp van Area Reiniging, EMCO en Meringa.

Onbeperkt

Tuinafval mag natuurlijk altijd gewoon in jouw groene container. In dit jaargetijde is er grote kans dat de groene container te weinig capaciteit biedt en het bladafval er niet ingaat, temeer omdat de container ook maar eens in de 14 dagen geledigd wordt. In geval van ruimtegebrek in de groene container mag het bladafval onbeperkt naar de milieustraat van Area Reiniging gebracht worden. Ook zijn er op enkele plaatsen in het dorp verzamellocaties gecreëerd waar het naar toe gebracht kan worden.

Buiten de bebouwde kom

Voor het bermonderhoud en het bladruimen buiten de bebouwde kom tussen de dorpen in is de aannemer Meringa verantwoordelijk. Het bladafval mag buiten de bebouwde kom daarom gewoon in de berm geveegd worden.

Verzamellocatie Klazienaveen

De locatie waar EMCO de bladeren in Klazienaveen verzamelt is op de parkeerplaats op het gazon bij de parkeerplaats van de voormalige VLC vestiging tegenover Kloostermanswijk WZ 2. Daar zal tot 15 december het bladafval ingezameld worden..

(Bron: gemeente Emmen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top