EEM Groepenkasten

Blauw Whatsappvinkje slecht voor relaties

whatsapp, blauwe vinkjesRegio – Sinds deze week toont Whatsapp twee blauwe vinkjes bij berichten die door de ontvanger zijn gelezen. Deze blauwe vinkjes worden met een update van Whatsapp uitgerold. Gebruikers krijgen de nieuwe blauwe vinkjes alleen te zien als beide app-versies van de laatste update zijn voorzien. De blauwe vinkjes worden toegevoegd aan de huidige grijze vinkjes die naast een verzonden bericht komen te staan. Eén grijs vinkje staat voor verstuurd, twee voor afgeleverd. Als de ontvanger het bericht daadwerkelijk heeft gezien door de app te openen, kleuren de twee vinkjes blauw.

In een groepschat verschijnt het tweede vinkje als iedereen het bericht heeft gelezen. Daarnaast is het door de update mogelijk om lang op een bericht te drukken, waarna de gebruiker kan zien wie het bericht heeft gelezen en wanneer.

“Dit gaat relaties breken”

Whatsapp vindt de blauwe streepjes een aangename aanvulling op de al bestaande service aan de gebruikers. Gebruikers denken daar massaal toch echter heel anders over. Zij zien dit als inbreuk op hun privacy. Gebruikers kunnen nu nooit meer volhouden dat ze een bericht niet hebben gezien of (te) lang wachten met antwoorden als de afzender hen onwelgevallig is.

Vooral op Twitter reageren gebruikers heel boos. “Ik ben woedend”, zegt de een. “Dit gaat relaties breken”, meent de ander.

Whatsapp zelf is echter blij met de verandering en heeft al aangegeven deze verandering niet terug te zullen draaien.Back To Top