EEM Groepenkasten

Blauwe parkeerschijfzone treedt donderdag 4 februari in werking

blauwe zone parkeerschijf klazienaveen centrumKlazienaveen – De blauwe parkeerzone in het centrum van Klazienaveen gaat morgen, donderdag 4 februari in werking treden. Het plan was om de blauwe zone vorige week al in te laten gaan, maar vanwege nog teveel zoutresten op het wegdek is de ingangsdatum verschoven naar een later tijdstip.

Dick Foorthuis zal morgen om 9.00 uur namens de handelsvereniging van Klazienaveen (HaVeKa), samen met wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen, het startsein geven ter hoogte van Bakkerij Ten Napel. Ook zullen dan gratis parkeerschijven verstrekt gaan worden.

Parkeerschijf

Automobilisten die willen parkeren in de Langestraat moeten vanaf donderdag 4 februari een parkeerschijf gebruiken. Er mag daar nog maximaal 1 uur geparkeerd worden. Met deze maatregel wil de gemeente voorkomen dat de aanwezige parkeerplaatsen onnodig langdurig bezet zijn.

De blauwe zone geldt op winkeldagen van 09.00 uur tot 18.00 uur en op de koopavond tot 21.00 uur. De blauwe parkeerzone wordt aangegeven met verkeersborden en duidelijke blauwe strepen. Bij aankomst draait de bezoeker de parkeerschijf naar het eerstvolgende halve of hele uur van aankomst. BOA’s (Buitengewone Opsporingsambtenaren) zullen gaan controleren of automobilisten zich aan de regels houden. Het gebruik maken van een parkeerschijf met een ingeschakeld klokmechanisme is verboden. Parkeerders die hiervan gebruik maken kunnen een fikse boete verwachten. In Valkenswaard is een aantal jaren terug een man betrapt met een dergelijke parkeerschijf en deze kreeg een schikkingsbedrag van 270 Euro voorgelegd. De man heeft de schikking destijds tenslotte maar geaccepteerd. Even tijdig teruglopen en wat tijd extra aangeven op de parkeerschijf is misschien wel een optie.

Overige parkeerplaatsen

Wie langer dan één uur wil parkeren kan gebruik maken van de overige parkeerplaatsen in de directe omgeving van het centrum, bijvoorbeeld aan de achterzijde van de winkels of het voormalige marktplein.

Lees ook: Parkeerschijfzone in Klazienaveen tijdelijk uitgesteld

Lees ook: Invoering Blauwe Zone Klazienaveen op 28 januariBack To Top