EEM Groepenkasten

Blauwe zone Centrum Klazienaveen uitgebreid

klazienaveen blauwe zone parkeerschijfKlazienaveen – Vanaf maandag 2 juli is ook in de Van Echtenstraat in Klazienaveen een parkeerschijf nodig om te parkeren. De bestaande blauwe zone in de Langestraat is een succes. Ondernemers zien de blauwe zones ook graag in de Van Echtenstraat.

Wethouder René van der Weide gaat graag in op het verzoek van de ondernemers: “We krijgen veel positieve reacties op de blauwe zones. Parkeerplaatsen worden effectiever gebruikt, waardoor iedereen een plek dichtbij de winkel kan vinden om snel een boodschap te doen.”

Van Echtenstraat

De blauwe zone geldt voor alle parkeervlakken in de Van Echtenstraat.
Dit houdt in dat ook bewoners gebruik moeten maken van de parkeerschijf. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart hoeven geen gebruik van de schijf te maken.

Maximaal één uur

De maximale parkeerduur is één uur en geldt op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur. De aankomsttijd moet op een parkeerschijf worden aangegeven. De aankomsttijd mag worden afgerond op het eerstvolgende halve of hele uur. Wie langer wil parkeren dan één uur kan terecht op de overige parkeerplekken in het centrum van Klazienaveen.

Bezwaar bewoners

Tegen het verkeersbesluit dat nodig was om de blauwe zone in te voeren, is bezwaar gemaakt door enkele bewoners. Dit bezwaar is ongegrond verklaard op advies van de Commissie van Advies voor Bezwaarschriften. Deze vindt dat het bereikbaar houden van het centrum belangrijker is dan persoonlijk belang.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top