EEM Groepenkasten

Blokker sluit komend jaar honderd winkels

blokker klazienaveenKlazienaveen – Blokker Holding gaat het komend jaar 100 winkels van Blokker sluiten. Ook zusterbedrijf Marskramer gaat 100 filialen sluiten. Hierdoor gaan naar verwachting zo’n 1.900 banen verloren.

Het grootste gedeelte van de ontslagen vallen bij het distributiecentrum. Of er ook winkels in Drenthe gaan sluiten is niet bekend. De komende tijd wordt gekeken welke winkels dicht zullen gaan. In Drenthe zitten 15 Blokkers en 6 Marskramers.

Franchiseformule

Naast het sluiten van de eigen winkels stoot Blokker Holding ook Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker af. Marskramer zal doorgaan als franchiseformule. Blokker Holding gooit het compleet over een andere boeg en gaat zich alleen richten op Blokker.

De holding is voor de andere winkelformules op zoek naar een nieuwe eigenaar.

De Nieuwste Blokker

De 100 winkels die gaan sluiten zijn volgens Blokker structureel verlieslatend en bevinden zich op onrendabele locaties. Na de sluiting blijven ruim 400 winkels over, die allemaal worden omgebouwd naar de formule De Nieuwste Blokker. Volgens het concern zijn het ingrijpende maar noodzakelijke maatregelen.

Eerder werd al bekend dat in België 69 winkels van Blokker worden gesloten en het distributiecentrum in Mijdrecht zal worden overgedragen aan Hudson’s Bay. De Blokkers worden bevoorraad van het dc in Geldermalsen, terwijl het e-dc in Gouda de online bestellingen afhandelt. Nextail blijft actief als online aanjager van Blokker.

Financieel gezond

De ongeveer 100 eigen winkels van Marskramer zullen ook worden gesloten. De Holding denkt de overige winkelketens onder te kunnen brengen bij andere partijen ‘waar ze de aandacht krijgen om voor de klant relevant te blijven en te groeien’. Naar eigen zeggen is Blokker Holding financieel gezond en ruim voldoende gefinancierd om de plannen uit te voeren. Het concern telt op dit moment meer dan 2.000 vestigingen.

Het concern verwacht als gevolg van deze maatregelen de komende jaren verliesgevend te blijven. Dat is al zo sinds 2014.

(Bron: retailnews.nl)

 

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top