EEM Groepenkasten

Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar

blue monday blauwe maandagKlazienaveen – Vandaag, maandag 16 januari 2017, de 3e maandag van het jaar, is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.

Op Blue Monday is de gezelligheid van de feestdagen achter de rug, zijn onze goede voornemens alweer verdrongen of verbroken, is onze vakantie nog lang niet in zicht, je hebt je salaris nog niet uitbetaald gekregen en vallen de blauwe enveloppen alweer op de deurmat. Bovendien is het buiten donder, koud en nat. Daarnaast is de maandag voor de meeste mensen de eerste dag van de werkweek. Allemaal ingrediënten om jezelf behoorlijk miserabel te voelen.

Wetenschappelijk verantwoorde formule

De bedenker van Blue Monday is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een (zoals hij het zelf noemt) ‘wetenschappelijk verantwoorde formule’ waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Blauwe Maandag

De uitdrukking ‘Ergens een blauwe maandag blijven’, hetgeen betekent dat je ergens heel kort blijft, is overigens niet gerelateerd aan het fenomeen Blue Monday.Back To Top