EEM Groepenkasten

Bobby Bos in 2019 opnieuw in IDM Superbike 1000

superbikes motor racemotor idm motorraces

Klazienaveen – Bobby Bos zal in 2019 opnieuw van start gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM (International Deutsche Motorradmeisterschaft).

De 20-jarige Klazienavener heeft daarvoor een contract getekend bij het HPC_Power Suzuki-Racing Team van Dennis Hertrampf.

Dat houdt in dat Bos in 2019 voor het 3e achtereenvolgende seizoen actief zal zijn in de IDM Superbike 1000 klasse. De afgelopen 2 seizoenen verscheen hij aan de start op een Yamaha, nu maakt hij de overstap naar Suzuki. Hij heeft een contract getekend bij het net over de grens in het Duitse Emsburen gevestigde HPC-Power Suzuki-Racing Team van Dennis Hertrampf.

Het nieuwe team van Bos zal in 2019 met 3 coureurs aan de start verschijnen in de koningsklasse van het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap. Afgelopen seizoen eindigde een coureur van het team met de 4e plaats in de eindstand als beste ‘niet-BMW coureur’. Het doel van dit seizoen is zeker niet eenvoudig: de prestatie van afgelopen seizoen verbeteren.

Bos eindige vorig seizoen als 10e in het klassement, ondanks dat hij een paar races moest missen vanwege technische problemen aan zijn motorfiets. Komend seizoen heeft hij zich ten doel gesteld om podiumplaatsen te scoren. Het niveau in het IDM is zeer hoog, dus dat zal niet zomaar even zonder slag of stoot gaan. “Hoe dan ook, ik ben gemotiveerder dan ooit en ik kan niet wachten om in 2019 te laten zien wat ik echt in mijn mars hebt.”, aldus Bos.

Bos en zijn nieuwe teamgenoten gaan in maart, voorafgaande aan het seizoen, eerst nog naar het Spaanse Cartagena voor een voorjaarstraining om hun eerste kilometers op hun Suzuki GSX-R 1000 R te maken.

(Bron: racesport.nl / Foto: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Nog geen reacties

Back To Top