EEM Groepenkasten

Bocht in centrum Klazienaveen wordt ruimer gemaakt

centrum klazienaveenKlazienaveen┬á-De binnenbocht van de kruising Pastoor Jongeriusstraat – Langestraat, tussen de winkels Scapino en de Wibra in het centrum van Klazienaveen, wordt ruimer gemaakt.

Dit gebeurt na overleg tussen de gemeente Emmen enerzijds en de Handelsvereniging Klazienaveen (HaVeKa) en de Erkende Overleg Partner (EOP, voormalige Dorpsraad) anderzijds.

Krappe bocht

De bocht is sowieso al ontzettend krap als je er met de auto langs rijdt en al helemaal als je elkaar daar ook nog tegenkomt. Voor vrachtwagens is het daar al helemaal niet te doen. Daar komt nu dus verandering in. Het verruimen van de bocht is volgens de gemeente de beste oplossing en is tevens een heel stuk veiliger. Het verbreden van de bocht gaat echter wel ten koste van 2 parkeerplaatsen in de parkeerstrook voor de Wibra. Het pleintje tegenover de Wibra wordt omgebouwd tot parkeerplaats met ruimte voor zo’n 15 auto’s.

Al in februari 2014 is deze problematiek aangekaart door de fractie van Wakker Emmen. De oplossing, het verbreden van de bocht, heeft zolang op zich laten wachten, omdat er volgens de gemeente meerdere varianten zijn bekeken en besproken. Nu is er echter druk op de ketel, want de werkzaamheden beginnen nog deze maand.

centrum klazienaveenBack To Top