EEM Groepenkasten

Boek ‘Zwartemeer, grensdorp in de Tweede wereldoorlog’ gepresenteerd

zwartemeer harm kolmerZwartemeer – Nog ongeveer 4 weken en dan wordt het boek ‘Zwartemeer, grensdorp in de Tweede wereldoorlog’ gepresenteerd in Café De Nachdwacht in Zwartemeer.

Veel indrukwekkende interviews liggen ten grondslag aan de inhoud met unieke foto’s als aanvulling.

Lees ook: Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog

Lees ook: Herman Lübbers schrijft boek over Zwartemeer tijdens Tweede Wereldoorlog

Een van de mooie verhalen

Eén van de mooie verhalen gaat over Harm Kolmer, de inmiddels overleden Zwartemeerder die tijdens de Duitse inval als soldaat in het Nederlandse leger heeft gevochten tegen de Duitsers. Zijn kleindochter Mariëlle heeft na het overlijden van Harm onderzocht hoe hij de oorlog is doorgekomen. Na de Duitse inval is hij in contact gekomen met Franse soldaten en met hen meegegaan naar Frankrijk. Vervolgens heeft hij de oversteek gemaakt naar Engeland en heeft hij zicht aangesloten bij de Nederlandse Irenebrigade. Na de bevrijding, 5 jaar later, kwam hij terug in Zwartemeer en zag voor het eerst zijn zoontje in een emotionele ontmoeting.

Het hele verhaal van Herman Kolmer en meer mooie interviews en foto’s worden beschreven in het boek. Houdt dus de datum 17 november vrij, want ook de expositie die gelijktijdig geopend wordt is zeker de moeite waard.

Nu al het boek bestellen

Je kunt het boek nu al bestellen via e-mail: h.lbbers@kpnplanet.nl (inderdaad, zonder de ‘u’) of op telefoonnummer (0591) 31 55 29 of 06 – 23 78 50 02. De prijs bij voorinschrijving tot 16 november bedraagt € 22,00. Vanaf 17 november kost het boek € 24,50.

Vanaf 19 november ligt het boek ook in de boekhandels bij onder andere Bruna Klazienaveen en Emmen Centrum, Readshop Emmermeer, Readshop XL Emmen, Primera Angelslo, Supermarkt Attent in Barger-Compascuum en in Zwartemeer bij supermarkt De Spar en bij kapsalon Macha.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top