EEM Groepenkasten

Boomstamtafels steeds populairder

boomstamtafel boomstamtafels kopen boomstamtafel.comTot een paar jaar terug had nog niemand ervan gehoord, maar inmiddels zie je ze steeds meer: boomstamtafels. Natuurlijk zijn er al eeuwen zo niet millennia tafels die van boomstammen worden gemaakt, maar het verschil zit hem erin dat bij wat we nu boomstamtafels noemen, het blad van de tafel wordt vervaardigd uit één enkele “plak” van de boom. Met als geval dat het tafelblad een natuurlijk vorm heeft, in plaats van vierkant of rond. De oorspronkelijke vorm van de boomstam zit er grotendeels nog in dus.

Waar komen boomstamtafels vandaan?

De zogeheten schaaldelen van de stam worden eerst gedroogd in het land van herkomst (vaak bijvoorbeeld uit Indonesië of andere delen van Zuid-Oost Azië) en worden vervolgens vervoerd naar ons eigen land waar ze verder bewerkt wordt. Door die afwerking hier, kun je vaak ook zelf enige invloed uitoefenen op welke tafelvorm je wilt (mits dat mogelijk is met de plak van de stam die ter beschikking is). Niet dat de plakken zelf dusdanig bewerkt kunnen worden dat de vorm aangepast wordt, maar je hebt dus wel keuze uit meerdere plakken. Al is dat waarschijnlijk afhankelijk van waar je zo’n tafel besteld. Een voorbeeld van een leverancier is bijvoorbeeld Boomstamtafel.com.

De boomstamtafel is in opmars als vergadertafel of werktafel op kantoor of op de zaak, maar ook in huis als salontafel of eettafel worden ze steeds meer gezien. Doordat de “slabs”, de plakken worden geïmporteerd en verder worden bewerkt, vallen de boomstamtafels doorgaans in een wat hoger prijs segment dan de gebruikelijke tafels die her en der te koop zijn. Het is meestal wel een interieur item dat wat duurder is, en moet passen bij hoe je graag je woon- of kantoorruimte wilt inrichten.

Natuurlijke inrichting

Over het algemeen zijn de tafels in trek bij degenen onder ons die van natuurlijke elementen houden bij het inrichten van een woning of andere ruimte, vanwege de natuurlijk vormen en de look van de boomstamtafel.Back To Top