EEM Groepenkasten

Boswachter Erik Bloeming vertelt over het Bargerveen

henry groote bargerveen zondag 15-01-2017Bargerveen/Zwartemeer – Boswachter Erik Bloeming van Staatsbosbeheer Het Veenland vertelt op woensdag 10 januari 2018 in geuren en kleuren over het Bargerveen. Plaats van de lezing is in de boerderij van het Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk OZ 83 in Zwartemeer, bij de ingang van het Bargerveen.

Het Bargerveen is een prachtig natuurgebied dat voornamelijk uit hoogveen bestaat en is een restje van het Boertanger moeras. Het eerste deel van de lezing gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van het Bargerveen, de flora en fauna, maar ook over het Oosterbos en Staatsbosbeheer. Het tweede gedeelte is korter en gaat over de avifauna (specialiteiten en rariteiten) van het Bargerveen.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Voor leden en donateurs van het IVN is de lezing gratis, niet-leden betalen een kleine bijdrage van slechts € 3,00.

IVN

IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Door haar laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur.

Vervoer nodig?

Belangstellenden kunnen met de auto vanuit Emmen meerijden naar Zwartemeer. Dit wordt aangeboden door IVN. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melen en op tijd aanwezig te zijn bij één van de opstappunten: voorzijde van het Station Emmen centrum en de Cluft, Statenweg 109 in Emmen. Het vertrek is om 19.10 uur. Bij het aanmelden even vermelden bij welk opstappunt je zult opstappen. Na de lezing wordt je naar hetzelfde punt teruggebracht.

Voor meer informatie en aanmelden voor het vervoer kun je een mailtje sturen naar dickhaverkamp22@gmail.com of te bellen met Dick Haverkamp op telefoonnummer (0591) 53 19 69. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/emmen-en-omstreken.

Wandeling op zondag 14 januari 2018

Aanvullend op de lezing wordt op zondag 14 januari 2018 een excursie gehouden door het Bargerveen. De wandeling onder leiding van Erik Bloeming start om 14.00 uur bij de boerderij van het Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk OZ 83 in Zwartemeer.

De wandeling is gratis voor leden en donateurs van het IVN en kost slechts € 3,00 voor niet-leden.

(Bron: ivn.nl / Afbeelding: Henry Groote)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top