EEM Groepenkasten

Bouw grootste zonnepark van Drenthe start in juli

zonnepark zonnepanelen groene stroomBarger-Compascuum – De bouw van het grootste zonnepark van Drenthe, zonnepark Lange Runde in Barger-Compascuum, start in juli dit jaar.

Het park wordt 19 hectare groot en omvat 118.200 zonnepanelen. Daarmee wordt stroom opgewekt voor ongeveer 3.750 huishoudens.

Voor niets

Wethouder René van der Weide: “Voor niets gaat de zon op en daar maken we dankbaar gebruik van. We maken in Emmen volop werk van zonne-energie, door de bouw van dit zonnepark zetten we grote stappen. Ik ben er trots op dat we één van de grootste zonneparken van Noord-Nederland krijgen.”

Lees ook: Subsidie toegekend aan Zonnepark Lange Runde

Zonnepark Lange Runde wordt gerealiseerd tussen de Verlengde Oosterdiep WZ en de straat Lange Runde. Het park wordt gebouwd door het Noorse bedrijf Statkraft, de grootste producent van groene elektriciteit van Europa, en zal in december 2017 worden opgeleverd.

Zonneakkers

De gemeenteraad van Emmen heeft in december 2015 de structuurvisie ‘Emmen, zonneakkers’ vastgesteld. De bouw van Zonnepark Lange Runde is het eerste resultaat van deze structuurvisie.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top