EEM Groepenkasten

Brand bij Rademakers ontstaan door verstopping in smeltoven

rademaker gieterij brand klazienaveen-brand-22-09-2016Klazienaveen – Een verstopping in een smeltoven leidde gisterochtend tot de brand bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen. Hoe dat eruit zag is te zien op onderstaand filmpje.

Door de verstopping volgde er een overstroming, waardoor rubberen transportbanden in brand vlogen. Een enorme rookontwikkeling was het gevolg.

Volgens de laatste gegevens raakte niemand bij dit incident gewone en kon het personeel nog dezelfde ochtend het werk hervatten. Ook de schade lijkt beperkt te zijn gebleven.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden. De schade lijkt ook mee te vallen. Het personeel kon nog dezelfde ochtend het werk hervatten. Bij Rademakers, dat ijzerschroot verwerkt tot gietijzeren produkten zoals putdeksels, versnellingsbakhuizen en wielen voor heftrucks, werken 110 mensen.

Groot alarm

Gisterochtend rond 8.00 uur werd er alarm geslagen. De brandweer van Klazienaveen kreeg onmiddellijk assistentie van andere brandweerkorpsen uit de buurt. Al snel was de situatie onder controle en kon het personeel weer aan het werk.

Lees ook: Brand bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen

(Foto: Martijn Huigen)


Back To Top