EEM Groepenkasten

Brandweer Klazienaveen redt stier uit moeras

Bruna Klazienaveen Brandweeroefening 03-07-2017Zwartemeer/Klazienaveen – De brandweer van Klazienaveen heeft zondagmiddag het leven gered van een jonge stier, die in het moeras in het het Bargerveen terecht was gekomen.

Een man uit Emmen wandelde zondagmiddag in het Bargerveen, vlakbij de Duitse grens. Per toeval ontdekte hij toen de jonge stier in het moeras. Hij waarschuwde direct de brandweer.

Het jonge dier had vermoedelijk al een paar dagen vastgezeten in het moeras, want het was totaal uitgeput, uitgedroogd en vermagerd en al tientallen keren in zijn kop gestoken door insecten.

Benarde positie

Met mankracht en met behulp van een jeep konden de brandweerlieden het jonge dier uit zijn benarde positie bevrijden. Toen het eenmaal op het droge was, hebben de brandweerlieden het dier vers water en gras gegeven. Na meer dan een half uur kon het beest nog steeds niet op zijn poten staan.

De eigenaar van het dier, een boer uit de omgeving, was inmiddels ook gearriveerd. Hij heeft de verdere zorg van de jonge stier overgenomen. De brandweer kon daarna weer terug naar de kazerne.

(Bron: newspower.nl)Back To Top