EEM Groepenkasten

Brandweer nog minimaal een dag bezig met afvalbrand Nieuw-Dordrecht

brand b&b afval recycling nieuw-dordrechtNieuw-Dordrecht – Het nablussen van de brand die sinds woensdag woedt bij B&B Afval Recycling in Nieuw-Dordrecht zal ook vandaag nog duren. De brandweer doet er alles aan om milieuschade te voorkomen.

Met een kraan wordt de brandende afvalbult uit elkaar getrokken, maar de stukken smeulen los van elkaar net zo hard door.

Lees ook: Nablussen brand recyclingbedrijf Nieuw-Dordrecht kan nog dagen duren

Complexe brand

Er is sprake van een complexe brand, aldus Veiligheidsregio Drenthe. Bij dergelijke branden duurt het dagen voordat het vuur gedoofd is. De afvalbult bestaat onder meer uit plastic, hout en sloopafval. Vooral het plastic zorgt voor overlast.

Woensdag werd de brandweer ondersteund door het leger met het inzetten van een Chinook-blushelikopter. Er was nog een optie voor de donderdag, maar van een 2e inzet werd afgezien. De brand is inmiddels afgeschaald naar GRIP 1. Gisteren bleef het NL-alert nog wel van kracht voor omwonenden.

Milieuschade

Om milieuschade te voorkomen hergebruikt de brandweer het bluswater. Zo wordt voorkomen dat het bluswater in het milieu terechtkomt. Het water wordt middels een pomp opgezogen en weer gebruikt als bluswater.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top