EEM Groepenkasten

Bridgeclub De Honneurs zoekt nieuwe leden

kaarten bridge poker pixabayKlazienaveen – Bridgeclub De Honneurs in Klazienaveen is op zoek naar nieuwe leden. De sport heeft op papier nog steeds een elitaire naam, maar is inmiddels wel één van de grootste sporten in ons land.

Andere nationale sport

Bridge heeft dan misschien nog steeds een elitaire naam, maar dat is alleen nog maar op papier het geval. In Nederland zijn er zo’n 120.000 mensen lid van de Nederlandse Bridgebond. Daarmee behoort deze sport tot de 15 grootste sporten van ons land. De bridgesport in Nederland is bijna even groot als volleybal en groter dan korfbal. Een oranje-indiaan of een dweilorkest zul je bij bridge niet aantreffen, maar dat de sport populair is moge duidelijk zijn. Ook supportersgeweld of risicowedstrijden zul je hier niet aantreffen. Internationaal hoeven we alleen de Amerikanen voor ons dulden. Tijdens het EK in 2016 en 2012 won Nederland brons en zilver. Tijd voor een andere nationale sport, na de deceptie van het Nederlands elftal tegen Bulgarije en Italië?

Bridge is simpel te leren

Ook in Klazienaveen is de bridgesport populair. Bridgeclub De Honneurs zet daarom de deur voor nieuwe leden wagen wijd open. “Ook uitgebluste Oranjefans zijn van harte welkom!”, lacht Ben Kamps, voorzitter van De Honneurs. “Bridge is echt simpel te leren en je kunt al vrij snel een behoorlijk niveau halen.”

Op dit moment heeft De Honneurs 53 leden, maar de club heeft de ambitie om door te groeien naar 100 leden. “Bridge is een leuk en gezellig tijdverdrijf. Bovendien houdt het je geest ook scherp.”, aldus Kamps. “Niet voor niets noemen ze het ‘fitness voor de geest'”.

Meer informatie of opgegeven

Kijk voor meer informatie op bridgeclubdehonneurs.wordpress.com. Aanmelden of meer informatie aanvragen kan via het e-mailadres honneurs@hotmail.nl.

(Bron: emmen.nu)

 

 Back To Top