EEM Groepenkasten

Brikkenmikkers Nederlands kampioen in 3e klasse

brikkenmikkers sjoelvereniging nederland kampioen 3e klasseKlazienaveen/Voorthuizen – Tijdens de Nederlandse teamkampioenschappen afgelopen zaterdag in Voorthuizen is het 3e team van de Brikkenmikkers Nederlands kampioen geworden in de 3e klasse.

Dit team (Hennie Fictorie, Ellen de Vries, Piet van de Bulk en Albert van Urk) stond na de eerste ronde nog op de 2e plaats met een kleine achterstand. De tweede en laatste ronde (1 ronde bestaat uit 10 bakken per sjoeler) noteerden ze de hoogste score van de dag en konden hiermee de titel naar Klazienaveen brengen.

brikkenmikkers sjoelvereniging nederland kampioen 3e klasse

In de 4e klasse sjoelde team 4 (Tineke Gort, Gepke Wolgen, Bert van der Linde en Jacob Wolgen) zich op het podium door de 3e plaats binnen te halen. Dit team wist de 3e plaats in de eerste ronde mee te nemen naar de tweede ronde door zeer constante scores en kwam uit op een gemiddelde van 114 punten.

De andere drie teams die meededen voor de Brikkenmikkers hadden minder succes deze dag, waarbij het Hoofdklasseteam het dichtst bij het podium in de buurt kwam. Ze kwamen slechts 4 punten te kort voor plaats 3 en 6 punten voor plaats 2. Dit betekent in sjoeltermen het missen van slechts één sjoelschijf op 80 bakken. Het geluk was vandaag wel aan de zijde van sjoelvereniging Ter Apel, zij werden 2e in de Hoofdklasse.

brikkenmikkers sjoelvereniging nederland kampioen 3e klasseBack To Top