EEM Groepenkasten

Bristol sluit 20 winkels

bristol klazienaveenRegio – Schoenen- en kledingketen Bristol gaat 20 van zijn 270 vestigingen in Nederland en België sluiten. Dat meldde topman Philippe Vanaudenhove tegenover De Tijd.

Of er ook Drentse vestigingen van Bristol worden gesloten is niet bekend. In Drenthe heeft het concern filialen in Klazienaveen, Emmen, Hoogeveen, Assen en Meppel. Het zou gaan om filialen waarvan het al jaren bekend is. Het filiaal in Klazienaveen zit daar zeker niet bij en blijft dus gewoon open.

“Overdrijving”

Ruim 1,5 jaar geleden maakte Bristol nog bekend ruim 100 nieuwe winkels te willen openen. Volgens Vanaudenhove zijn die plannen er echter nooit geweest. “Dat was een overdrijving om in de media te komen.”

E-commerce

Met de sluiting van de 20 winkels komen zo’n 60 medewerkers op straat te staan. Tegelijkertijd wil de retailer zijn e-commerceplannen versneld uitrollen, waarbij nieuw personeel wordt aangenomen. Bristol behaalt momenteel zo’n 3 tot 5 % van zijn omzet online, een aandeel dat binnen 5 à 6 jaar moet doorgroeien naar 10 procent.

(Bron: retailnews.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top