EEM Groepenkasten

Broers uit Klazienaveen en Emmen vrijgesproken van openlijke geweldpleging

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Emmen – Het Openbaar Ministerie had nog een jaar celstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist voor openlijke geweldpleging, maar de rechtbank heeft de 2 broers van 23 en 26 jaar uit Klazienaveen en Emmen  vrijgesproken.

Volgens de rechter waren er onvoldoende bewijzen en tegenstrijdige verklaringen. De rechtbank was er niet van overtuigd dat de mannen zich in Emmen in de nacht van 15 december 2015 schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging en sprak daarom de broers vrij.

Lees ook: Eis: jaar cel voor broers voor uitgaansgeweld in Emmen

Vechtpartij

In die bewuste nacht mondde een ruzie uit in een vechtpartij, waarbij meerdere groepen waren betrokken. Een fietser werd tegen de grond gewerkt en vervolgens geslagen. Een andere fietser ging zich ermee bemoeien en zo ontstonden meer vechtpartijen. Bij de vechtpartij liep één slachtoffer hoofdletsel en verwondingen aan schouder en ribben op, een ander slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

Onschuldig

Vanaf het begin hebben beide mannen gezegd onschuldig te zijn. Eentje had zich wel verweerd tijdens de ruzie, maar kon zich verder weinig herinneren omdat hij had gedronken.

De beide slachtoffers vroegen een schadevergoeding van in totaal € 8.000, maar de rechtbank wees dit af.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top