EEM Groepenkasten

Brugstraat op de schop, parcours Drenthe Loopfestijn niet in gevaar

brugstraat klazienaveenKlazienaveen – Onlangs werd bekend gemaakt dat de Brugstraat vanaf 1 mei op de schop gaat. Het parcours van het Drenthe Loopfestijn is echter niet in gevaar.

Zorgen

Jans Jagt van het Drenthe Loopfestijn: “Vanzelfsprekend maakte het Drenthe Loopfestijn zich zorgen. Dit omdat het parcours van alle onderdelen over de Brugstraat gaan. Het huidige parcours is gecertificeerd door de Atletiek Unie.” Aanstaande maandag 1 mei 2017 start de herinrichting van de Brugstraat. Die werkzaamheden gaan tot het einde van het jaar duren, terwijl het Drenthe Loopfestijn al op zondag 28 mei aanstaande is.

Lees ook: Herinrichting Brugstraat begint aanstaande maandag

Minimaal 4 meter

“Er is overleg geweest tussen de gemeente Emmen en Drenthe Loopfestijn over de Brugstraat. De gemeente heeft in het contract met de aannemer laten opnemen dat een verharde strook van minimaal 4 meter moet open blijven voor de deelnemers van het Loopfestijn.”, vervolgt Jans Jagt. “De aannemer pakt de Brugstraat in gedeeltes aan. Het gedeelte dat op dat moment aan de beurt is wordt dus verhard in het weekend van 28 mei.”

“Het bestuur stelt het bijzonder op prijs dat de gemeente Emmen heeft meegedacht.”, besluit Jagt.Back To Top